Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, “Atatürk'ün vasiyetini yıllar sonra yerine getirmek bizim için Onur kaynağıdır” dedi.

İl Genel Meclis Üyeleri Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan Köyüne yapılan yatırımları yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden inşaatlar ile ilgili bilgi aldı.

Meclis Başkanı Mahmut Peşin Çiftehan’a yapılan yatırımlarla ilgili şunları kaydetti: “Dünyanın en kaliteli termal suyuna sahip olması nedeniyle Ülkemizin ve İlimizin en önemli Termal Turizm Merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Çiftehan Köyüne İl Özel İdaremizce yapılmaya başlanan ve projelendirilerek yapılması düşünülen (Termal Fizik Tedavi Merkezi, Günübirlik Tesisler, Termal Halk Hamamları, Kür Parkı, termal ve içme suyu sondaj çalışmaları, halk pansiyonu, kanalizasyon ve İçme suyu hatları) yatırımlar hakkında İl Genel Meclis Üyelerimize sunum yaptık. İnşaatı başlamış olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunduk. 226 oda ve 630 devremülk dairesi ve 2200 yatak kapasitesi ile toplam 140 Milyon TL yatırım tutarlı özel sektör tarafından Çiftehan a yapılan 5 yıldızlı otel inşaatında incelemelerde bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Çiftehan ı ziyaret etmiş ve burası ile ilgili olarak "...Burayı hemen Hususi(özel) İdare kanalı ile yaptırın, hem gelir kaynağı olur, hemde halkın sağlığına faydası olur. Bunu sizden bekliyorum." Dediği resmi kaynaklarda yer almaktadır. Atatürk'ün vasiyetini yıllar sonra yerine getirmek bizim için Onur kaynağıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.






Editör: TE Bilişim