Dünya Sağlık Örgütü’nün Kronik Solunum Hastalıklarından kaynaklanan ölümleri azaltmak amacıyla hayata geçirdiği proje (GARD – Global Alliance Chronic Respiratory Diseases – Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel Birlik) kapsamında hazırlanan “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım – KOAH) Önleme ve Kontrol Programı” 2009 yılında uygulamaya konulmuş olup çalışmalarına devam ediyor.


 Söz konusu kontrol programının “Hastalıkların Erken Dönemde Saptanması ve İlerlemesinin Önlenmesi” konulu 4. Çalışma grubunun aktiviteleri arasında sağlık görevlileri arasında erken tanı bilincinin artırılması yer almakta olup birinci basamakta görev yapan hekimlerin Astım – KOAH konusunda bilgi, tutum ve becerilerinin geliştirilmesi önem taşımakta.

 

Bu amaçla Birinci Basamakta bu hastalıkların erken tanı, uygun tedavi ve takiplerini artırmak için ilimizde görev yapan 101 aile hekimine 7 grup halinde eğitim verilmiştir. İlk eğitim 01.02.2012 tarihinde başlamış olup, 14.06.2012 tarihinde eğitimler bitmiş ve katılımcılara sertifikaları verilmiştir.  Eğitimler İlimiz Devlet Hastanesi  Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Eylül BOZKURT YILMAZ tarafından verildi.

 





Editör: TE Bilişim