Niğde İl Sağlık Müdürlüğümüzce Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri  kapsamında Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında   sürücü olarak görev yapan personelin bilgi ve becerilerinin artırılması ambulans çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve ambulans kazalarının önlenmesi amacıyla    Ambulans güvenli sürüş eğitimleri gerçekleştirildi.

 

Eğitimlerin sonunda 50   ambulans sürücülerine katılım belgeleri Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel tarafından verildi.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel  katılım belgelerini verdikten sonra yaptığı açıklamada;   Toplam 4’ er günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1 gün teorik olarak  araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği,  sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü,   geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı - ambulans kazaları, 3 gün uygulamalı eğitim de ise - dokuma egzersizi, T-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye,  panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri, teorik ve pratik sınav ve  sonuç değerlendirme konularına yer  verildi” dedi.

 

  

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL yapılan eğitimin önemine vurgu yaparak, “ Buradaki amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından  ambulansın  trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek  için  personelimizi bilinçlendirmek, onlara eğitim vermek, bununla birlikte hasta ve çalışan   güvenliğini üst  düzeyde tutmayı hedeflediklerini söyledi ve katılan eğitmen ve kursiyerlere teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim