Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında sürücü olarak görev yapan personelin bilgi ve becerilerinin artırılması ambulans çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve ambulans kazalarının önlenmesi amacıyla Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Ambulans Güvenli sürüş eğitimleri verildi.

Kayseri ilinden 1aste koordinatörü 2 eğitmen Niğde ilinden 3 eğitmen Nevşehir ilinden 1 eğitmen olmak üzere toplamda 7 eğitmen ile Niğde 112 başhekimliğinden 12 Nevşehir 112 başhekimliğinden 12 olmak üzere toplam 24 ambulans sürücüsüne eğitim verildi.

Toplam 4 günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1 gün teorik olarak araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği,  sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü,   geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı - ambulans kazaları, 3 gün uygulamalı eğitim de ise - dokuma egzersizi, T-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye,  panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri, teorik ve pratik sınav ve sonuç değerlendirme konularına yer verildi. Uygulama Alanına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu,  Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya ve 112 başhekimi Dr. Filiz Eroğlu ziyaret etti.

 Sınav sonrası katılım belgeleri katılımcılara İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı ve 112 Başhekim Dr. Filiz Eroğlu verdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu yaptığı açıklamada; “ Buradaki amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından  ambulansın  trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek  için  personelimizi bilinçlendirmek, onlara eğitim vermek, bununla birlikte hasta ve çalışan   güvenliğini üst  düzeyde tutmayı hedeflemekteyiz. Tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
 
Editör: TE Bilişim