Altunhisar İlçesi 75. Yıl Lisesinde Öğrencilere Verem Hastalığı , korunma ve tedavisi hakkında bilgilendirme eğitimi yapıldı.
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünce yürütülen seminer ve eğitimler geçtiğimiz gün Altunhisar İlçesi 75. Yıl Lisesinde yapıldı.
Altunhisar İlçesi 75. Yıl Lisesinde 64. Verem Savaş Eğitim ve Propaganda haftası kapsamında açılış konuşmasını eğitim Şube Müdürü Mehmet Yaramış yaptı.
  Yaramış  “ Verem Hastalığını sizlere tanıtmak, belirtilerini, tanı tedavi ve korunma yolları hakkında sizleri bilgilendirmek üzere eğitim ekibince burada bulunmaktayız. Ülkemizde verem tedavisi ücretsizdir. Çocuklarımızın aşılarının yaptırılma konusunda anne ve babalar duyarlı davranmalıdırlar. BCG aşısının ilki 3. Ayda ikincisi İlkokul 1. Sınıfta yaptırılmalıdır. BCG aşısının hiçbir yan etkisi olmayıp, koruyucu özelliği yüksektir. İlimizde 2010 yılı itibariyle 37 verem hastası bulunmakta bunlardan 24 ünün tedavisi sürmektedir,9 tanesinin tedavisi tamamlanmış olup iyileşmişlerdir. Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Verem Savaş Dispanserinde BCG aşısı yapılmaktadır, ayrıca İlimizdeki aile hekimliklerinde de BCG aşısı uygulanmaktadır.”dedi.
  Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Sultan Erdil  tarafından 200 öğrenciye 64.Verem Savaş Eğitimi ve Propaganda Haftasının önemini belirten öğrenci eğitimi verildi.  Eğitime okul yönetimi ve öğretmenlerinin yanı sıra Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü  çalışanlarından Sağlık Memuru Alper Yılmaz ve Ebe Emine Yılmaz’ da katıldı.




 
Editör: TE Bilişim