Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeNiğde Merkeze bağlı Alay kasabasında 112 Acil  Sağlık  istasyonu açıldı.

 


Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık  Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, "Kaza, doğal afet veya yaşamı tehlikeye düşüren herhangi bir durumda insanlar en kısa sürede olay yerinde  profesyonel  bir ekibin müdahalesine gereksinim duyarlar. Acil sağlık hizmetlerinin her yerde ve toplumun her bireyine istendiği anda ulaşabilecek şekilde yapılandırılması; talep edilen sağlık hizmetlerini, eşit, kaliteli, süratli, verimli olarak karşılamak, sağ kalım ve sağlıklı kalım oranlarını arttırmak Sağlık Müdürlüğümüzün öncelikli hedefidir" dedi.



Niğde genelinde Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin sunulabilmesi için Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ve iyileştirmelerin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "112 Acil Sağlık Hizmetleri ile, ilimizin her noktasındaki acil vakalara, her türlü hava ve yol koşulunda kısa sürede ulaşılarak ihtiyaç duyulan acil sağlık hizmetinin olay yerinde verilmesi ve gerektiğinde hastanelere uygun koşullarda naklinin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. 


Sağlıkta dönüşüm ile birlikte ülkemizde ve ilimizde sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve hızlı verilmesi kapsamında faal istasyon sayımız Merkez Alay 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu dahil 15'e çıkarılmıştır. Merkez Alay 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda bir adet 2012 model tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı, 7 Acil Tıp Teknisyeni, 4 Şoför ve 2 Temizlik Personeli olmak üzere toplam 13 personel hizmet vermektedir" diye konuştu. 







Editör: TE Bilişim