Aksaray’ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü’nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçi de baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü.

Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Bu bilgi İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi. Sağlık Müdürlüğü’de rahatsızlanan 2 işçinin yanı sıra diğer 7 Çinli işçi ile bu işçilerin tesislere ulaşımını sağlayan tur şirketindeki 3 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

12 kişi acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı. Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.

****

Aksaray İl Sağlık müdürlüğü yaşanan olayla ilgili aciklama yaptı Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

27.01.2020 saat 16:15 sularında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine Başvuran 10 Çin  vatandaşı bir hafta içerisinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vaka şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır. Aynı süreçte 2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da yakın temasta bulunmaları nedeni ile gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır. 

****

Çin’in Vuhan kentinde ilk kez 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle 27 Ocak tarihine kadar 80 kişi hayatını kaybetti. Virüsün bulaştığı toplam kişi sayısı ise 2 bin 744. Hızla dünyaya yayılan koronavirüsle ilgili birçok bölgede alarm verildi. Çin dışındaki en az 14 ülkede koronavirüs vakalarına rastlandı. 

Editör: TE Bilişim