Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu üyeleri geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları toplantıda, aldıkları karar gereği Niğde ve Bor İlçesinde kamuoyunun dikkatini çekmek için 16 adet büyük afiş astı.

 

Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu dönem sözcüsü Av. Hüseyin Demirbilek yaptığı açıklamada; ‘Sadece Üniversite Kampüs alanı ve Bor ilçesi değil rüzgarın yönüne göre Niğde merkez ve merkeze yakına yerleşim yerlerinden de hissedilen ve hemşehrilerimizin son derece rahatsız olduğu bir çevre felaketi yaşıyoruz. Önlem alınmazsa çok ciddi yaygın sağlık sorunlarının ortaya çıkacağı da kaçınılmaz görünmektedir. Platformumuz bu konuya dikkat çekmek için birçok çalışma yapmasına rağmen çözüm noktasında bir arpa boyu yol kat edemedik’ dedi.

 

Demirbilek ‘Kamuoyunu ve konunun hassasiyetinin farkında olan siyasilerin dikkatini ve çabalarını biraz daha artırabilmek amacı ile çalışmalarımıza hız verdik. Niğde ve Bor İlçesi’nin çeşitli yerlerinde bulunan reklam tabelalarına konuyu taşıdık. Bu afişlerde çocuklarımızın sağlığının geleceğimizin teminatı olduğunu, Akkaya Barajı’nın zehir saçmaya devam ettiğini ve çözüm arayışlarının bir sonuca varmadığı vurgusunu yaptık. Bu soruna çözüm bulunana kadar da çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. dedi.



Editör: TE Bilişim