Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanlığı tarafından Niğde sağlık İl müdürlüğü toplantı salonunda Akılcı İlaç Çayıştayı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı odasında gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş, Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Doktor Öğretim Görevlisi Dr. Ayfer İmre, Aile Hekimi Dr. Selçuk Özmel, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Rifat Güveli Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Nagihan Taştekin ve Niğde Eczacılar Odası Başkan Yard. Uzm. Aylin Atabek katıldı. 

Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu; “Antibiyotiklerin ülkede en çok reçete edilen ilaçlar arasında yer aldığını belirterek, bunların önemli bir kısmının gereksiz ya da yanlış kullanıldığını ifade etti. Sağlığı olumsuz yönde etkileyen bu gereksiz ve yanlış ilaç kullanımının sadece sağlığa zarar vermediğini aynı zamanda ülke ekonomisine de ciddi yükler getirdiğini dile getiren Dr. Değirmencioğlu,  "Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanlığının desteği ve koordinasyonu ile gereksiz ve yanlış kullanımın önüne geçerek farkındalık oluşturmak adına ilacı kullanan vatandaşlarımızdan ilacı yazan hekimlerimize ve ilacı hastaya sunan eczacılarımıza kadar toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz bu çalıştay ile tüketim oranımızın yüksekliğini ortak kılan soruna yönelik her ilin profilini oluşturmayı bu bilgiler sonrası bunları çalıştay ortamında tartışarak kararlar alıp bu kararların takipçisi olacağımız bir formatın bölgedeki çalışmalara daha da motivasyon katacağını düşünmekteyiz. Hedefimiz Gaziantep olarak antibiyotik kullanımında Türkiye ortalamasının altına düşerek bu konuda rol model olmaktır" dedi. 

Tüm paydaşlar tarafından görüşleri alınarak Niğde de akılcı ilaç kullanımı ile ilgili olarak yol haritası belirlendi.
 
Editör: TE Bilişim