Efendibey Mahallesinde Niğde Evlerinde 2015 yılında Niğde Evlerinin şantiye binası tadilat yaptırılarak değerlendirilip Niğde Evleri Aile Sağlığı Merkezi kurulmasına karar verilmişti.  

ÖNCEKİ   VALİ TAKİP EDİYORDU

Bu Sağlık Merkezinin inşaatını  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç bizzat takip etmiş inşaat aşamasını  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ’dan oluşan ekiple  giderek yerinde bizzat incelemişler ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmıştı.

Niğde Evleri Aile Sağlığı Merkezi bundan yaklaşık 6 ay önce yerine yeni ve daha yüksek kapasiteli bir Aile Sağlık Merkezi yapılmak üzere Niğde Belediyesince yıkıldı.

Niğde Evleri ve civarında yerleşik  yaklaşık 5-6 bin kişiye hizmet veren Niğde Evleri  Aile Sağlık Merkezinin yıkılmasının ardandan binlerce kişi mağduriyet yaşıyor.  Uzakta başka yerlerdeki Sağlık Merkezine yönlendirilen vatandaşlar durumdan şikayetçi.

VATANDAŞ MAĞDUR VE ŞİKAYETÇİ

Bu bölgede yaşayan ve sağlık hizmetinden mahrum kalan  vatandaşlar; Niğde Evlerine yapılan Aile Sağlığı Merkezi yaklaşık 6 ay kadar önce yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Ancak henüz yenisi yapılması için ne bir ihale, nede bir çalışma var. Bu durumu bir çok kez Niğde Valiliğine, Niğde Belediyesine  ve yapımı üstlendiği söylenen  Özel İdare Sekreterliğine yazılı ve sözlü olarak ilettik ancak hiçbir sonuç alamadık. Bizleri yapılacak, edilecek, halledilecek gibi cek-cak lafları ile oyalıyorlar. Burada binlerce yaşlı ve çocuklu aileler yaşıyor. Çok uzaktaki Aile Sağlık Merkezine gitmek durumunda kalıyoruz. Büyük sıkıntı çekiyoruz, yetkililerin bu konuya ilgi göstermesini rica ediyoruz” dediler.


Valilik Sitesinde yer alan önceki haber için TIKLAYIN






 
Editör: TE Bilişim