Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Sağlık Bakanlığı tarafından 30 personel atamasının gerçekleştiğini ve Aile hekimlerinin köylerde bulunan vatandaşlara belirli günlerde muayene hizmeti verdiğini belirtti.

Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, son atamalarla sağlık kurumlarındaki hekimlerin sayısının artmasıyla personel sıkıntısı ve problemlerin kalmadığını söyledi.
Müdür Yücel, ayrıca Niğde’de Aile hekimi eksiğinin bulunmadığı ve bağlı olduğu köylere mobil sistemle köylere giderek vatandaşları muayene edildiğini belirtti.


Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel yaptığı açıklamada söyle konuştu; “İlimiz Sağlık Kurumlarında personel ihtiyaçlarımız her geçen gün tamamına yakını karşılanmaktadır. Ağustos ayı içerisinde Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize 26 tane pratisyen hekim ataması yapıldı. Bu atamalara dışında da 2 tane de il dışından atamayla gelecek personeller var. Toplamda 30 personelin ilimize başlaması beklenilmektedir. Bunların 15 tanesi Kamu Hastaneler Birliğine, Niğde Devlet Hastanesi, Çiftlik Devlet Hastanesi ve Ulukışla Devlet Hastanesine başlayacak. 7 tanesi Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezlerine başlayacak. 4 tane hekimimiz ise 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna başlayacak. 1 tane de il dışında atamayla 5 hekim arkadaşımız da 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonuna başlayacak. Ayrıca birer Mikrobiyoloji uzmanı ve Nefroloji uzmanları önümüzdeki günlerde hastane bünyesinde göreve başlayacak” dedi.
Müdür Yücel; “ Yine 112 Acil servis ambulanslarına, 8 tane Paramedik ataması yapıldı. Bu atamalar paramediklerin ilk atama ve ilk görev yerleri olacak. Bunlarda ihtiyaç olan Çiftlik, 1 ve 2 nolu 112 Acil Servis Hizmetlerine, Alay 112 Acil Servis Hizmetlerine, Eminlik, Çiftehan ve Ulukışla 112 acil servis hizmetlerine vermekteyiz ve buradaki büyük problemi çözmüş oluyoruz. Yine il dışından 16 tane paramedik 112 ambulanslara açıldı. Tercih edenler il dışından ve kurum için diğer kurumlardan il için atama olursa hemen hemen hiçbir personel problemimiz kalmayacaktır” dedi.

Niğde’de Aile hekimliğinde eksik olmadığını ve köylere hekimlerin hafta da bir veya iki kere giderek muayene yaptığını belirten Yücel konuşmasına şöyle devam etti; “Niğde’de boş Aile hekimi bulunmuyor. Her köyde Aile hekimi yok mobil sistemle vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Aile Hekimlerine bağlı köyler var. Örnek olarak Ulukışla İlçesi Darboğaz köyünde Aile Hekimi var. Darboğaz köyüne yakın Emirler, Tekneçukur ve Gümüş köyleri bağlı. Köylerin nüfusuna doğru haftada bir veya iki kere köylerde bulunan Sağlık istasyonlarında hekimin geleceği gün ile ilgili bilgiler var" diye konuştu.

Ayrıca köy camilerinden de Aile hekiminin geleceği de anons ediliyor.


Editör: TE Bilişim