Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kanser taramalarında en fazla katkıyı sunan ve erken teşhis ile hastalarına umut olan Ali Hekimi Nurgül ŞENLENDİK TURANLI’ya çalışmalarından dolayı İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk tarafından teşekkür belgesi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk; Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kanserde “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” prensibiyle çalışmakta ve halkımızı bu konuda bilgilendirerek erken dönemde kendilerine ulaşıp koruyucu - önleyici çalışmalarımızı yapmaktayız.

İlimizde kanser taramaları Aile Hekimlerimiz ve Merkez Dışarı Camii arkası KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Biriminde yapılmaktadır.

İl genelinde bulunan Aile Hekimlerimiz kanser taramalarında gerekli örnekleri almakta ve çalışmalara aktif olarak katılmaktadır. Halkımız, en yakın ve kolay ulaşılabilir sağlık danışmanları olan kendi Aile Hekimlerini ziyaret etmeli ve her tür sağlık problemi yanında kanser taramaları açısından da onlardan bilgi alarak tarama testlerini yaptırmalıdır.

Geçtiğimiz ay içerisinde kanser taramalarına en fazla katkı sunan ve erken teşhis ile hastalarına umut olan Aile Hekimimiz Nurgül ŞENLENDİK TURANLI’ya çalışmalarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verilmiştir.”dedi.

Editör: TE Bilişim