CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Altunhisar ve Çiftlik ilçelerindeki devlet hastanelerinin uzman hekim ve tıbbi cihaz eksiklikleriyle ilgili sorunu, Sağlık Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çiftlik Devlet Hastanesi’nde MR ve tomografi cihazının bulunmadığını, Altunhisar Devlet Hastanesi’nin ise statüsü gereği uzman hekim olarak sadece aile hekimi uzmanının görev yaptığını bildirdi. 

ALTUNHİSAR VE ÇİFTLİK DEVLET HASTANELERİNİN EKSİKLİKLERİ 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Çiftlik ilçelerindeki devlet hastanelerinin eksiklikleriyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi. 

Ömer Fethi Gürer, Altunhisar Devlet Hastanesiyle ilgili olarak cerrahi müdahale yapabilecek kadro ve uzman hekim eksiğinin bulunup bulunmadığını sorduğu önergesinde, “Kadın doktoru eksiği var mıdır? Eksik kadroların yerine atama yapılacak mıdır? 2017 yılında Niğde Devlet Hastanesine sevk edilen hasta sayısı kaçtır” şeklinde sorular yöneltti. 

ALTUNHİSAR’DA SADECE AİLE HEKİMİ UZMANI VAR 
Önergeye yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altunhisar Devlet Hastanesinin E2 grubu ilçe hastanesi olması sebebiyle genel cerrahi, kadın hastalıkları ve çocuk sağlığı uzman standardı bulunmadığını ve bir aile hekimi uzmanının aktif olarak çalıştığını bildirdi. 

BİR YILDA 695 HASTA NİĞDE DEVLET HASTANESİNE SEVK EDİLDİ 
Bakan Koca, 2017 yılında Altunhisar Devlet Hastanesinden Niğde Devlet Hastanesine 695 hasta sevk edildiğini bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik Devlet Hastanesiyle ilgili olarak ise hastanede genel cerrahi uzmanının bulunup bulunmadığını, göz doktoru atamasının yapılıp yapılmayacağını sordu. Ömerr Fethi Gürer ayrıca hastanede MR ve tomografi cihazının bulunun bulunmadığının da açıklanmasını istedi.

BAKAN KOCA: “İMKÂNLAR DÂHİLİNDE ATAMA YAPILIYOR”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürer’in önergesine verdiği yanıtta “Bakanlık insan gücü kaynaklarının unvan ve branşlara göre illere ve il içindeki birimlere dengeli dağılımım sağlamak amacıyla, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu ilden başlamak üzere ve imkanlar dahilinde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden optimum faydayı sağlayacak şekilde insan kaynağı planlaması yapmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Bakan Koca, Çiftlik İlçe Devlet hastanesinde ihtiyaç duyulan genel cerrahi uzmanı ve göz hastalıkları uzmanının imkânlar dâhilinde giderileceğini bildirdi. 

MR VE TOMOGRAFİ CİHAZI YOK 
Bakan Koca, Çiftlik İlçe Devlet Hastanesinin Tomografi ve Mr (emar) cihazlarının bulunmadığını Röntgen (Dijital) cihazının ise sürekli kullanıldığını açıkladı. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık hizmetleri konusunda kamuoyuna hiç sorun yokmuş gibi bir yansıma yaratıldığını ve bu algı ile sorunlar yokmuş gibi gösterildiği belirtti. Gürer, “Sağlık Bakanı imkânlar ölçüsünde çözümden söz ediyor. Sağlık ve eğitim tasarruf edilecek alanlar değildir. Bu nedenle ilçe hastanelerinde branş doktorlarının sayı ve kadro sayısının artırılması ve eksik cihazların alınması sağlanmalıdır. Hastane yapmakla iş bitmiyor, hastane hastaya her alanda hizmet verecek bir konumda olmalıdır. İlçe hastanelerinin sağlık ocağı kadar hizmet verebilir olması merkezde yığılma ve sorunlarda yaratmaktadır” dedi.


 
Editör: TE Bilişim