Niğde Devlet Hastanesi Acil Servis biriminden yapılan açıklamada; Acil Servisler aşırı yoğunluk hergeçen gün daha artmaktadır. Aciliyet kavramı ; hastanın zaman kaybetmeden tıbbı bakım ve hizmet almasını ifade eder. Acil servisler kaza, travma ve yaşamsal tehlike içeren hastalıklarda hastaların hizmet almak için müracaat ettikleri birimlerdir.Ancak yapılan araştırmalarda  acil servislere başvuran hastaların önemli bir bölümünü acil sağlık hizmeti alması gerekmeyen poliklinik hastalarının oluşturduğunu göstermektedir.Bu durum  hastalara  acil müdahalelerde gereksiz zaman kaybı yaratmakta , hasta mağduriyetlerini de arttırmaktadır.

Sağlık; bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Sağlık hizmetleri eğitimli personel kadrosu ile toplumun gereksinimine göre koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin verildiği sistemlerdir.

*1.Basamak Sağlık Hizmetleri=Aile Hekimlikleri  
*2.Basamak Sağlık Hizmetleri=Devlet Hastaneleri    
*3.Basamak Sağlık Hizmetleri=Üniversite Hastaneleri
                                      Acil servis müdahalesi gereken durumlar;
*Trafik Kazaları   
*Alkol ve Gıda Zehirlenmeleri  
* Travmalar               
*Solunum Sıkıntısı    
*Ani Bilinç Kaybı   
*Yılan   ve Böcek Sokmaları     
*  Yanıklar ve Donmalar    
* Ateşli Silah Yaralanmaları   
*İntihar Girişimleri  
* Göğüs Ağrısı ve Ritim Bozuklukları  
*Kanamalar
Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisi  uzman hekimleri ve sağlık personeli ile günlük ortalama 700 hastaya hizmet vermektedir. İlk müracaatta  sağlık personeli tarafından TRİAJ uygulanarak hastalar aciliyet durumuna göre sınıflandırılır.  

*YEŞİL ALAN=HAFİF           *SARI ALAN=ORTA           *KIRMIZI ALAN=AĞIR  

Daha sonra gerekli tetkik ve tedavi işlemlerinin ardından hastanın taburcu, yatış yada sevk işlemi gerçekleştirilir. Zamanla yarışılırken  saniyelerin dahi çok önemli olduğu Acil Servislere müracaat edildiğinde tüm hasta ve yakınları unutmamalıdır ki; Devlet Hastanelerinde bütün dahili ve cerrahi branşlarda poliklinik hizmeti mevcut olup, randevu sistemi (Alo 182) MHRS ile de müracaatlar kabul edilmektedir. Kronik hastalıklara ve kontrol hastalarına acil serviste değil polikliniklerde hizmet verilmektedir.  Niğde Devlet Hastanesi olarak tüm hasta ve hasta yakınlarımızın hassasiyetine güveniyor; gereken destekleri bekliyoruz" denildi. 


 
Editör: TE Bilişim