Tüm ülkeyi yasa boğan Van depremi yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine, binlercesinin de fiziksel ya da ruhsal almasına neden oldu. Depremin ardından Vanlıların yaralarını sarmak amacıyla yola çıkan Acıbadem Sağlık Grubu’na ait “Acıbadem Sağlık Tırı” bayramda da, depremzedelerin yanındaydı.

Acıbadem Sağlık Tırı’nda hizmete başladığı günden itibaren yaklaşık 3 bin kişinin tedavisi yapıldı. Yetişkinler ve çocuklar için hazırlanmış 3 ayrı muayene odası, 1 röntgen cihazı, her türlü muayene malzemesi ve çok miktarda ilaçla Van’a giden Acıbadem Sağlık Tırı, gönüllü doktorlarıyla bayramda da yaralılara umut ışığı olmayı sürdürdü.

Depremzedelerin dertlerine derman oldukları için ekip olarak çok mutlu olduklarını belirten Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Özgür Turgay, Acıbadem Sağlık Tırı’nda görev yapan personelin tamamının Van’a gönüllü olarak geldiklerini söyledi. Tırda daimi olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Aile hekimi ve Pratisyen hekim bulunduğunu, ayrıca dahiliye, nöroloji, ortopedi ve plastik cerrahi uzmanlarının da katılımıyla hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyleyen Dr. Turgay sözlerine şöyle devam etti: “ Kurban Bayramı’nı deprem bölgesinde geçirmek bizler için çok farklı bir duygu.  Depremden sonra organize olduk ve Van’a geldik. Buraya geldiğimizden beri çok farklı olaylara şahit oluyoruz… Ama hizmetimizle yaraları sardığımızı görmek, bizi memnun ediyor. İstanbul’dan 1 kamyon sağlık malzemesi getirdik ve ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Çadırkent’te bulunan tüm çadırları bir bir ziyaret edip, yatalak hastalara yerinde bakım uyguluyoruz. Ayrıca ilçeye uzak yerlerdeki yatalak hastaların bir kısmına da ambulansla ulaşıyoruz. 1 Kasım itibariyle 11 köyde sağlık taraması başlattık. Umarız ki burada kaldığımız süre zarfında daha birçok hastaya daha şifa kaynağı olabiliriz.” dedi.

Acıbadem Sağlık Tırı; hekim, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan 16 kişilik ekibi ve acil müdahale ekibinin bulunduğu yoğun bakım ambulansı ile Van’da bayramdan sonra da 1 ay boyunca hizmet vermeye devam edecek.

 

 


 

Editör: TE Bilişim