Kalbinin 2 katı büyüklüğünde balonlaşma olan hasta Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.
Azim Soykan (58), yaklaşık 15 yıldır kalbiyle ilgili problemler yaşıyordu. Yaşadığı problemler sonrası yaklaşık 10 yıl önce kalp krizi geçiren Soykan, krizden sonra şiddetli nefes darlığı yaşamaya başladı. Bu şekilde günlük hayatını sürdürmek her geçen gün zorlaşıyordu.
 
Kırşehir’den tavsiye üzerine Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne gelen Soykan, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Hilmi Tokmakoğlu’na başvurdu. Hastaya yapılan anjiyografi ve ekokardiyografide kalbinde, kalbinin 2 katı büyüklüğünde balonlaşma (anevrizma) olduğu saptandı. Azim Soykan, Doç. Dr. Hilmi Tokmakoğlu ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Doç. Dr. Hilmi Tokmakoğlu yapılan operasyonla ilgili şunları söyledi:“Hastamız bize başvurduğunda şiddetli nefes darlığı yaşıyordu. Bunun nedeni kalbinde, kalbinin 2 katı büyüklüğünde balonlaşma (anevrizma) olmasıydı. Kalp krizi sonrası bu denli büyük bir balonlaşma çok nadir görülür. Bu hastaların ameliyat öncesi ve sonrası dönemleri her aşamada çok önemlidir. Titiz bir hazırlık dönemini takiben, operasyonda yetkin bir ekip ve sonrasında da çok iyi bir yoğun bakım desteğinin hazır olması gerekir. Yaklaşık 3 saat süren operasyonda balonlaşan kısım çıkarılarak özel bir yama ile kalbe yeni bir duvar oluşturularak tamir edildi. Şekli bozulan kalp yeniden şekillendirilmiş oldu.
 
Bu zor operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Azim Soykan ise “Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ameliyattan önce 100 metre bile yürümekte zorlanırken, ameliyattan 2 ay sonra 3 km yolu çok rahat yürüyebiliyorum. Operasyonumu başarılı bir şekilde gerçekleştiren Doç. Dr. Hilmi Tokmakoğlu ve Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim