Yeşilay’ın geleneksel olarak düzenlediği bisiklet turu kapsamında Türkiye’nin 50 şehriyle birlikte Niğde’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi. Ömer Halisdemir meydanında buluşan bisiklet severlerin yoğun ilgi gösterdiği tur ile bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için farkındalık oluşturuldu.

Niğde Yeşilay Şube Başkanı Ali Elbasan, “Her yıl bağımlılıkla mücadele kapsamında sporun önemli bir katkısı var. Bunu vurgulamak için Yeşilay olarak bisiklet turları düzenliyoruz. Bu sene 9. düzenleniyor. Bu seneki etkinlikte biz biraz geç kaldık ama Niğde halkı bu işe sahip çıktı. Bağımlılıkla mücadele için biz Yeşilay olarak aktif çalışan bir grubuz. Bütün arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Bu mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu düşünüyoruz. Çünkü merkezinde insan var. Bir insanı kurtardığınızda, ya da bir insana dokunduğunuzda bir insanın yalnızlığını, sıkıntısını derdini paylaştığınızda dünyanın problemini de çözmüş oluyorsunuz” dedi.

Elbasan, turdaki katılımcılardan birine kura ile bisiklet hediye edileceğini de aktararak şöyle dedi: “Bugün burada aktif olarak bize destek veren Bisiklet topluluğuna, öğrencilere, genç katılımcılarımıza etkinliğimiz esnasında bize destek olan emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Yeşilay olarak Niğde’de bundan sonra daha ses getiren faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Yeşilay’ın geleneksel olarak düzenlediği bisiklet turuna Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
Editör: TE Bilişim