Niğde’de mevcut Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında bulunan araziye yapılması planlanan yeni 400 yataklı ek hastane binasının inşaatında ilk kazma vuruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ihalesi yapılan ve projelendirilmesi tamamlanan Niğde için sağlık ve hastane hizmetleri alanında büyük bir katkısı olacak olan proje toplamda 225 milyon TL gibi bir paraya mal olacak.

Konu hakkında inşaat alanına giderek değerlendirmede bulunan AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Selim Gültekin hastane projesi hakkında birde açıklamada bulundu.

Milletvekili Gültekin hastane projesi hakkında şu bilgileri verdi: “ 400 yataklı yeni hastane binamız 148 Adet yoğun bakım yatak kapasitesinden oluşuyor. 85 Adet Polikliniğe sahip, ayrıca birde yanık ünitesi de mevcut. 25 adet palyatif yatak kapasitesi de yer alan hastanede ek olarak 18 adet ameliyathane salonu da hizmet verecek. 749 adet kapalı otoparkı olacak olan hastane binası çevredeki otopark yoğunluğuna da ciddi oranda faydalı olacak. Bu hastanemizde birde olası ve çok acil durumlar için helikopter pisti de yer alacak. Yeni modern hastanemizin 2022 yılı sonunda hizmete açılması planlanıyor. Niğde’mize hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim