Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği ile 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarının yükü pandemiyle birlikte daha da arttığını, 2020 yılında 2019 yılına oranla yüzde 60 oranında çağrı ve vaka sayısında artış meydana gelmiştir

Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Koç, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği ile 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarının yükü pandemiyle birlikte daha da arttığını günlük 27 acil yardım ambulanslarıyla vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek için adeta zamanla yarışmakta olduklarını. 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan 112 çalışanları, günlük 27 acil yardım ambulanslarımızla vatandaşlarımıza hizmet vermek için adeta zamanla yarışmaktadır” dedi.

AMBULANSLAR HER VAKA SONRASI DEZERFEKTE EDİLİYOR

Hasta Nakil işlemi gerçekleştirildikten sonra ambulanslar ve içerisindeki cihazlar dezenfeksiyon cihazı ile temizlendikten sonra yeni vakaya hazır hale gelmekte olduğunu belirten Dr. Koç; “

112 Komuta Kontrol Merkezi’ne yardım çağrısının düşmesinin ardından harekete geçen ekipler, kısa sürede vaka yerine ulaşıyor. Koronavirüs şüphesi hastaya giderken süratle tulum, galoş, maske, siperlik ve eldivenden oluşan koruyucu ekipmanını giyen ekipler, verilen adrese ulaştıktan sonra hastanın ilk muayenesini yapıyor. Hastanın ilk önce ateşini ölçüp, ardından varsa temaslı öyküsünü dinleyen ekipler, daha sonrasında hastanedeki koronavirüs polikliniğe hastanın nakil işlemlerini gerçekleştiriyor. Nakil işlemi gerçekleştirildikten sonra ambulanslarımız ve içerisindeki cihazlar dezenfeksiyon cihazı ile temizlendikten sonra yeni vakaya hazır hale gelmektedir” diye konuştu.

Niğde’de 2020 yılında 2019 yılına oranla vaka ve çağrı oranları yüzde 60 oranında arttığını ifade eden Sağlık İl müdürü Dr. Koç; “ Komuta Kontrol Merkezimize 2020 yılı içerisinde 153 bin 100 çağrı düşmüştür. Bu çağrıların 46 bin 758’i acil yardım ambulansları ile hastanelere nakilleri sağlanmıştır. İlimizde 2020 yılında 2019 yılına oranla yüzde 60 oranında çağrı ve vaka sayısında artış meydana gelmiştir. Acil durumlar dışında kullanılan her ambulansın hizmete acil ihtiyacı olan bir hastaya geç kalmasına yada gidememesine neden olduğu unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarına uyması ve gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmaması konusunda hassasiyet beklemekteyiz. Bu zorlu pandemi sürecinde 7/24 görevlerinin başında bulunan sağlık personellerimize teşekkür eder çalışmalarında kolaylıklar dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim