Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın, Niğde’de yayın yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hastanenin 2018 yılı değerlendirmesini yaptı. Günaydın 2018 yılında hastanede ayakta acilde dahil olmak üzere toplam 1 milyon 369 bin 78 hastanın muayenesi yapıldığını söyledi.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın; “ hastanemizde 2018 yılı içerisinde  Ayaktan Muayene Sayısı (Acil Dahil) 1 milyon 369 bin 78 kişi muayene yapıldı. Hastanemiz içerisinde acil muayene sayısı, 349 bin 910, Yatan Hasta Sayısı 43 bin 86, Günlük Poliklinik Sayısı  6 bin, Günlük Acil Yetişkin 1000, Günlük Çocuk Acil ~ 500, Erişkin Yoğun Bakım Yatak Doluluk Oranı yüzde 96,9’dır” dedi.

2018 yılında 23 bin 285 adet ameliyat yapıldığını belirten başhekim Dr. Günaydın; “ Toplam Ameliyat Sayısı 23 bin 285, MHRS sayısı 260 bin 554, MHRS gelen sayısı 215 bin 784, Poliklinik Sayısı 1 Milyon 19 bin 168 kişi, Poliklinik Sevk Oranı binde 11,22” dir diye konuştu.

Hastanede öğretim görevlisi olarak 37 doktorun görev aldığını ifade eden Günaydın; “ Dr. Öğretim görevlisi sayımız 37, Toplam uzman hekim sayımız 131, Bt çekim sayımız 54 bin 341, Mr çekim sayımız 28 bin 389 ve Toplam doğum sayısı ise 3 bin 937 olduğunu ifade etti.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2018 yılı içerisinde alınan cihazlar hakkında da bilgiler veren Başhekim Günaydın; “ 2018 yılı içerisinde  Göz mikroskobu + Yeni Katarakt Cihazı, Kulak mikroskobu, Ortopedi mikroskobu, Kapalı ameliyat monitörü (3 ADET), Beyin cerrahi mikroskobisi, Bronkoskopi cihazı, Klinik ABR cihazı, Hastane Koku Cihazları, Plazma Eritme ve Kan Isıtma Cihazı, Göz Ölçüm Cihazı (Bağış), Yeni ESWL (Taş Kırma) Cihazı alındığını söyledi.

Hastanede gerçekleştirilen ilk ve önemli ameliyatlar hakkında da bilgiler veren Günaydın; “ 2018 yılı içerisinde uzman hekimlerimiz tarafından Yelken Göğüs Ameliyatı ,Timoma Ameliyatı (Kalbin Önünde Çıkan Timörün Alınması), Boyun Omurga Kırıkları, Boyun Fıtığı Ve Kırıkları, Beyin Timörü Ve Beyin Kitleleri, Şaşılık Ameliyatı, DSR Ameliyatı (Göz Yaşı Kanalı), Çocuklara Probing Ameliyatı, Dalak Hidatik Kist Ameliyatı, Total Kolektomi Ameliyatı , Siamoid Kolon Tümörü Ameliyatı, Kalp Pili Ameliyatı, Bacak Damarlarından Anjio Operasyonu, Donör Organizasyonu (Karaciğer, 2 Böbrek, Büyük Damar Ve 2 Kornea) Operasyonu ve Sakral Nöromodülasyon Operasyonu  gibi ameliyatlar hastanemizde ilk kez yapıldı” diye konuştu.
Hastanede bir çok yeniliklerin yapıldığını söyleyen Günaydın yapılan yenilikleri şöyle sıraladı; “ otopark çalışması, çocuk acil önü ve hastane içi dubalama çalışması, acil servisi yenilenmesi, lavaboların yenilenmesi, çamaşırhane ile kendi çamaşırlarımızın yıkanması kurulanması, servis yataklarının çarşaflarının yenilenmesi, ameliyathane yenilenmesi, dil problemi yaşayan hastalar için hastanede tecrüman görevlendirilmesi, gebe okulu ve diyabet okulu ile hastalarımıza sertifikalı bilgiler verilmesi, öğrenci staj ücretlerinin  5 yıllık geriye dönük ödenmesi , yoğun bakım hemşireliği sertifika programı, likit oksijen tankı ve santrali (yıllık 630.000 tl kar) , ftr ünitesi ve ergoterapi odası gibi bir çok yenilikler yapıldı. Ayrıca  Hastanemize Yapılan Bağışlar- (Diyaliz Birimi Yatak Başı Tv Mönitörü + Bronkoskopi + Ftr Ünitesi + Ergoterapi + Göz Ölçüm Cihazı + Bakım Anlaşmaları) Kemoterapinin Daha Modern Şartlarda Hizmet Vermesi İçin Oda Değişikliği yapıldığını belirtti.

 
 
Editör: TE Bilişim