Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Ağustos 2019 ayında İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe kanunu kapsamında çeşitli sorular yöneltmişti. İl Başkanı Erhan Adem Niğde'deki doktor ve techizat eksikliğini sormasının yanında yabancı uyruklu kişilerinin muayenesi ile ilgili sorularda yöneltmişti. (Burada tıklayın)

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü CHP Niğde İl Başkanına verdiği cevabı yazı aynen aşağıda. Verilen bu cevap neticesinde İl Başkanı Erhan Adem konu ile ilgili bir açıklama daha yaptı ve yeni sorular yöneltti. 

17 BİN 537 MÜLTECİ MUAYENE OLMUŞ

Erhan Adem açıklamasında;  "Müdürlüğünüze 26.08.2019 tarihli dilekçe ile sormuş olduğum sorularıma vermiş olduğunuz cevapta 2019 Ocak – Ağustos ayları arasında 17.537 yabancı uyruklu hastanın muayene edildiği yazılmıştır. Bu nedenle aşağıda yazılı soruları sormama neden olmuştur.

1-Bu yabancı uyruklu dediğiniz kişiler hangi devletin vatandaşı/larıdır? Tek tek yazılmasını talep ediyorum.

2-Bunların muayene ücretleri ne kadar tutmuştur? Bunu kendileri mi yada kim karşılamıştır? Devletimize Fatura edilmiş midir? Edilmiş ise ne kadarı edilmiştir? Hangi devlet vatandaşına ne kadar harcanmıştır? Tek tek yazılmasını talep ediyorum.

3-Bu yabancı vatandaşlara muayeneden başka herhangi tıbbi araç gereç ve ilaç gibi yardım yapılmış mıdır? Bu yardımlar nedir ?   ( Tıbbı araç gereç şu, ilaç şu gibi) Yapılmış ise bunun ücreti ne kadardır?    (Tıbbı araç gereç şu kadar , ilaca şu kadar gibi)Bu ücret/leri kim ödemiştir?  Devletimize fatura edilen olmuş mudur? Olmuş ise ne kadardır? Hangi devlet vatandaşına ne kadar harcanmıştır? Tek tek yazılmasını talep ediyorum" dedi

ÇUKURKUYU'DAKİ MADEN OCAĞI KONUSU MERAKLA BEKLENİYOR. 

Diğer yandan İl Başkanı Erhan Adem Bor İlçesi Çukurkuyu Beldesindeki bir maden işletmesi ile ilgili Niğde Valiliğine sorular yönetlmişti. (Burada tıklayın) Bu konuda verilecek cevap ve CHP İl Başkanı Erhan Adem'in açıklaması merakla bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim