Niğde’de güzel ve başarılı çalışmalarda bulunan gençlerimiz var. Doğa ve tarih üzerine düne göre daha iyi noktadayız. En azından yaşadıkları coğrafyayı tanımaya tanıtmaya çabalayanların sayısı artıyor. Niğde ili her adımı ayrı bir zenginlik ama bu zenginlikten yeterince nasip aldığı söylenemez. İnsan dokusuda üretken, çalışkan ama dayanışma kültürü zayıf. Her kişi kendi çabası ile uğraşını sürdürüyor. Dönem dönem çok güzel girişimleri izliyor gözlüyoruz. Haberdar olduklarımızı da yansıtmaya çalışıyoruz. Son yıllarda fotoğraf adına da ciddi çabalar çalışmalar var. Gençler gördükleri güzellikleri resimliyor. Paylaşıyor ve Niğde bu anlamda da en azından internet ortamında göz önüne gelmeye başlıyor. Fotoğraf ile ilgili çaba ve çalışmalarda doğa ve insan üzerine ilginç ayrıntıları gördükçe mutlu oluyorum.

Başkanlığını Mustafa Şahiner yaptığı NİFAD-Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği doğa fotoğraf eğitimi yanı sıra farklı bölgelerde üyeleri için düzenlediği etkinliklerle de teşvik edici çalışmalarda bulunuyor.

Bu süreçte doğanın güzel farklı ve dikkate değer ayrıntıları da fotoğraf karelerine yansıyor.  NİFAD kurucu üyelerinden Şabettin Kopan’da bölgede katıldığı çalışmalarını kapsayan sergisini de 2-3-4-5 Haziran tarihlerinde Niğde Cumhuriyet meydanında açık havada sergileyecek.

 Şabettin Kopan, 1984 Niğde doğumlu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Niğde de tamamladı.

Doğa ve fotoğrafa olan ilgisi onu sanatın inceliklerini öğrenmeye itti.

Ve çok sayıda resimlediği fotoğraf karelerinden sergiler açmaya yöneldi.

  Önce 2008’de “Gül seven”  adlı fotoğraf sergisini açtı. İkinci kişisel sergisi ise  “Hüzün Mevsimi” adıyla 27-28 Eylül 2010 tarihlerinde düzenledi.

 Fotoğrafçı, üçüncü kişisel sergisi ise “Susuz Bir Yaz” adlı sergisi de 2-3-4-5 Haziranda Niğde’ de düzenliyor.

 Cumhuriyet Meydanında açık hava olacak sergi için Şabettin Kopan diyor ki. “ Küresel ısınmaya dikkat çekmek ve bunun için alınabilecek önlemleri halka duyurma amacı ile hazırladığım sergiden elde edilen geliri Niğde Şehit Aileleri Derneğine aktaracağım.”    Güzel bir girişim ve anlamlı bir bağışı içeren sergi Niğde’de içinde sanatsal faaliyetler adına da olumlu bir girişim.

 Fotoğraf çekimleri ve gezilere de katılmaya devam eden sanatçı ”Fotoğraflarla Niğde”  adlı foto albüm ve albümle aynı adı taşıyan fotoğraf sergisi hazırlıklarında sürdürüyor.

”Fotoğrafta Niğde “konulu bu kitabın şu an için fotoğraf seçimleri devam ettiğini söyleyen Kopan  “Dört Mevsim Niğde” dergisi ve internette “defterk” fotoğraf editörlüğü yapmakta.

Niğde ilinin bilinmeyen farklı yerlerde doğada saklı güzellikleri fotoğraflara yansıtan Kopan çalışmalarını gelecekte de yeni sergilerle devam ettirmeyi de düşünüyor.

 Bu güzel girişime Niğde halkının duyarlılık göstereceğine ve sergiye destek olacaklarına inanıyorum. Niğde için emek ve çaba veren herkesi herkesimin sahiplenmesi gerekir. Konu Niğde ise detaylar teferruattır.  Güzel girişimlere Niğdeli olarak destek olmayı bir görev olarak algıladığımız gün Niğde’miz ileri doğru  gitmiş olacaktır.

Niğde ili ilgili Facebook Ömer Fethi Gürer sayfamda, Niğde Kapadokya’nın Başkenti grubumda Ömer Fethi Gürer ve Kitapları ile Doğa Ve Tarih sayfalarımda onlarca Niğde resmini paylaştım. İnanıyorum ki benim amatör olarak resimlediğim alanları yeni kuşak gençler ayrıntıları ile resimlediğinde Niğdemiz için muhteşem çalışmalar doğacaktır.