Niğde ilinde çok önemli değerler yetişti. Kimisi Niğde ili için bir girişim ve çaba içinde oldu. Kimisi ise geriye dönüp bakmadı ama kendi işini doğru yaptı düzenli yaptı. Marka isimler oldular. Niğdeli olarak her ne kadar nufus kağıdında  Niğdeli yazsa da Niğde ile bağı olmadı. Niğde için emek ve çaba verenler de ne yazık ki gereken destek ve ilgiye eremedi. Prof. Dr İlhan Sungur’da Niğde için düşünen, emek veren, Niğde ilini unutmayan isimlerdendi. Niğde adına bulunduğu her yerde hemşehrilerine sahip çıkan oldu. Adana’da Niğdeliler Derneği  kurucu başkanlığını yaptı. Niğdeliler gibi   Adana’nında   sevilen doktorlardan oldu. Adana’da Niğdelilerin bir araya gelmesinde, Niğde sorunları ile ilgili girişimlerde aktif olarak uğraş Verdi. Niğdelilerin toparlanmasını ve Niğde derneğinin faal kılınmasını sağlayan isimlerdendi. Emeklilik sonrası çocukları ile İstanbul Silivri’ye yerleşti.  Adana ve Niğde ile bağını sürdürmeye devam ediyor.  Prof.Dr İlhan Sungur  1944 yılında Niğde’de doğdu.
 
 
      İlk ve orta öğrenimimi Niğde’de tamamladı. Yüksek öğrenimimi 1962–1968 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı. Temmuz 1968 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Kliniği’nde Genel Cerrahi İhtisası’na başlayarak 1972 yılında Genel Cerrah oldu.1000 yataklı Eskişehir Hava Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak 1972–1974 yılları arasında vatani görevini yerine getirdi. 1974 yılı Nisan ayında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde Başasistan (şimdiki adı ile Yardımcı Doçent) olarak göreve başladı.
 
 
Ocak 1976- Ocak 1978 tarihleri arasında Batı Almanya’ya (Batı Berlin’e) Alman Hükümetinden aldığım bir bursla gitti. 2 yıl süresince orada Çocuk Cerrahisi ve özellikle Damar Cerrahisi Kliniklerinde çalıştı.  1978 yılında yurda dönerek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’ndeki görevine devam etti.Kasım 1979 tarihinde Genel Cerrahi dalında Üniversite Doçenti ünvanınını aldı. 1988 yılında Profesörü oldu. 2004 yılında kendi isteğimle emekli olana kadar Çukurova Üniversitesi’nde; Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanlığı, Tıp Fakültesi Vakfı icra kurulu üyeliği ve Çukurova Üniversitesi Senatosu’nda Tıp Fakültesi Senatörlüğü gibi bazı idari görevlerde bulundu. Adana Niğdeliler Derneği’ni kurulmasında bir avuç Niğdeli ile çaba içine girdi. 1982 yılında dernek için başvuruda bulundu. 3 yıl süren ciddi gayret sonunda dernek kuruldu ve kurucu başkan Prof. Dr. İlhan Sungur oldu.Üniversite’den emekli olduktan sonra aile birliğinin önemi ve torun sevgisinin ağırlığı ile  İstanbul’da yaşamımızı sürdürme kararı verdik diyen  Prof. Dr İlhan Sungur halen Silivri’de kısmi emekli hayatımı sağlıklı olarak devam ettiriyor.Adana’da Niğdelilerde, onun dostları da bir araya geldiğinde bu değerli değerimizin güzel anılarla kulaklarını çınlatıyorlar.