Büyük kentlerde kimi sorunlar için alternatif yollar bulunabilir. Örneğin bir kitap, bir resim sergisi ya da sportif faaliyetlere destek verecek birden çok firma vardır. Sponsor olurlar. Küçük sayılacak yerlerde ise kültür ve spor konusunda destekleyici bulmak önemli sorundur. Valilik ve belediyelerin katkısı ile çalışmalar yapılabilir. Sponsorluk içinde genelde birkaç isim bilinir ve onlar oluşan yükü omuzlarlar. Her oluşumda ya da çok faaliyette de onların kapısı çalınır. Adı ile sayılacak hayırsever sayısı da sınırlıdır. Bu bağlamda Niğde’de okul yaptıran, Yoksulları gözeten, burs veren kimi değerler vardır. Bor’da Veli Bengü İlköğretim Okulu yaptıran Şenol Bengü gibi kazandığı an varlığını okul yaptırma ve hayır işlerine harcayanların yanında babadan, dededen gelen varlıkları ile sorumluluk duyan isimlerinde hizmetleri bilinir. Ne varki spor konusuna iş gelince her dönem birkaç gönüllü çabalar durur. İş adamlarından bu konuda destek olanların sayısı sınırlıdır. Onlarda genelde futbol için destek sağlarlar. Voleybol, basketbol gibi branşlarda destek sınırlı kalır. Bu yıl bu anlamda ÖMÜRPEN firması sahibi Lütfi Ede Bor Şekerspor Voleybol takımına destekleyici oldu. Özelleştirme kıskacında Bor Şeker fabrikası müdür ve yöneticileri, sendika başkanı dâhil voleybol takımına sahip çıkıyorlardı ama 3.ncü liğde oynayan bir takıma hedef koymak içinde katkı gerekiyordu. O katkıyı Lütfi Ede sağladı. Bu süreçte bir değişimde taraftar grubunda oldu. Bor ilçesi ünlü “Orta Çarşısı” taraftar grubu oluştu. Beşiktaş Çarşı’dan sonra bu kere Bor Orta Çarşı grubu doğdu.  Taraftar grubu Başkanı Kağan Yüksel takımın başarısı yanında aileleri tribünlere çekmek içinde çaba harcadıklarını söylüyor. Böylece dostluk, başarı ve bir arada güzel bir etkinlikte olma duygusunun tadılacağını belirtiyor.

Taraftar gurubu Başkanı Kağan Yüksel ve ekibi mesailerinin büyük bir kısmını takımın başarısı  için harcıyorlar. Ömürpen Bor Şekerspor kız takımı transferlere güçlendi. Hedef bir üst lig olarak belirlendi. Bor gibi sosyal yaşamın durağan olduğu yerde şimdi Orta Çarşı taraftar grubu desteği ile Bor kız takımı eksiği kalmadı. Şimdi beklenen güzel sonuçların alınarak daha çok katılımın sağlanmasıdır.

 Yalnız Bor ilçesi için değil Niğde içinde Ömürpen Şeker Spor güzel bir örnek ve ilgi alanıdır. Bu bağlamda Niğde merkezden de özellikle ailelerin çocukları ile maçları izlemeleri ve destek olmaları doğru olandır. Spor dostluk kardeşlik ve barışın en güzel vasıtasıdır. Atatürk gençliği Atatürk dediği gibi zeki,akıllı ve çevik olmalıdır. Spor ile oluşacak güzelliklerin bölgemize de katkısı olacaktır. Bor Ömürpen Şeker spor   Voleybolda bir üst gruba yükselmesi başarılara ermesi tribünlerde ailelerin çocukları ile yer alması geleceğin güzelleşmesi açısındanda önemlidir. Niğde ilinde bir bayan takımının ereceği başarının ayrı bir anlamı ve önemi olacaktır. Bu bağlamda herkesimin bu sporculara desteği şarttır. Ömer Fethi Gürer olarak ORTA ÇARŞI TARAFTAR GRUBUNUNDA BİR ÇAĞRIM VAR. TRİBÜNLERDE EŞLERİNİZİ, KIZLARINIZI, ÇOCUKLARINIZI DA YANINIZA ALIP GİDİN. AİLECE HEM GÜZEL BİR MAÇ HEM SOSYAL BİR ETKİNLİK YAŞAMIŞ OLURSUNUZ. BAYANLARIN TRİBÜNDE artması spora ailelerin katkısını da getirecektir.