24. Dönem CHP Niğde Milletvekili adayı, Endüstri Mühendisi, Araştırmacı yazar Ömer Fethi Gürer 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Yazar Ömer Fethi Gürer mesajında şöyle dedi.- “10 Ocak Ülkemizde çalışan gazeteciler günü olarak kutlanıyor.


Bu günün özelliği 10 Ocak 1961 tarihli 212 sayılı kanun ile Gazetecilere İş ve çalışma güvenliği sağlayan yasanın kabul edilişinin yıl dönümü olmasıdır. Özünde gazetecinin emeklisi olmaz. Yaşamı boyunca gazeteci için haber, yorum, yazı bitmez. Mesleğin duygusu, hissiyatı her daim vardır. Gazeteci asli işlevi kamuoyunu doğru, gerçek ve dürüst haberlerle buluşturmaktır.


Gazeteci hisleri ile hareket etmez, edemez, Gerçeği topluma yansıtmakla görevlidir. O nedenle kimi zaman bildiğini doğrulatmadan haberde yapmaz, yorumda yazmaz. Gazetecilikte temel kural haberin değil habercinin kendini kontrol edebilir kılmasıdır. Çünkü kamuoyunu oluşturan gazetecidir. Orada duygular değil haberin unsurları öne çıkar. Ne, niçin, neden, niye, nerede, kim soruları ile oluşan haberde objektif yaklaşımla toplumun gözü, kulağı, dili olabilmek önemlidir.”dedi.

Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer mesajında gazeteciliğin zorluğuna da vurgu yaptı. Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlerine de yer verdi.-“Gazetecilik mesleğinin okullu olanının hiç şüphesiz ayrı bir bilgilenmesi vardır ama mesleğin çok önemli değerleri de alaylıdır. Yani işin içinde yetişmiş tanım yerinde ise pişmiş görmüş haberi hisseder yorumu toplumun nabzını tutarak yazan çok değer yetişmiştir. Özünde gazetecilik meslek olarak bulduğu tanım kadar bir gönül işidir. Çünkü gerçek anlamda mesleğe kendini verenler bilir ki zordur, sorunludur. Herkesi, herkesimi mutlu etme olanağı olmadığı için tepkisi, hatta hatta saldırısı ile yapılması zor ve güçtür. Savaşta, terörde, olayda her yerde olabilen bir mesleğin gazetecilik olduğu unutulmamalıdır.


Gazeteci toplumun saygınlığı ile değer verdiği önemli kamuoyu oluşturma merkezidir. Haber ve gazetecilik için temel esas doğru, çarpıtılmamış ve yanlı olmayan gerçek haberi oluşturmaktır. Günümüzde basının yoğun sorunları vardır. Sansürsüz, özgür, gerçeğin sesi olan basının demokrasinin gelişmesinin yoludur. Gazetecilerin özlük haklarının geliştirilmesi, anayasal güvencelerinin artırılması,  yeni haklara ermeleri gereklidir. Yalnız gazetecilik yaptığı için tutuklu gazetecilerin varlığı kabul edilemez. Emeklisi, çalışanı ile tüm gazetecilerin gazeteciler günü kutlu olsun”