Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında Çiftlik İlçesine bağlı Divarlı Kasabası Şehit İlhan Çankaya İlkokulu öğrencilerine yönelik eğitim verildi.

Bor'da Kargo kamyoneti Kuruyemişçi dükkanına girdi. Bor'da Kargo kamyoneti Kuruyemişçi dükkanına girdi.

Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Sadettin Silav ve Ziraat Yüksek Mühendisi Gülbeyaz Derin Altay tarafından organik tarım ve organik ürünün ne demek olduğu, organik tarım bilinci ve farkındalığı kazandırılması konusunda öğrencilere bilgi verildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personellerince verilen eğitim seminer, öğrencilere organik tarım, organik tarımın üretimden tüketime aşamaları, hastalık ve zararlı mücadelesi, organik tarımın ülkemizdeki durumu ve geleceği konularında bilgi verildi. Organik Tarımın tanıtımı yapılarak organik tarımda tüketici bilinci ile gıda güvenliği açısından tüketici bilincinin oluşturulması sağlandı.

Yapılan sunumların ardından soru cevap şeklinde devam edilen seminer de genç tarım öğrencilerinin organik tarımla ilgili merak ettikleri hususlar cevaplandırıldı.

Editör: Selim GÖKEL