Niğde’de okul okul gezen 112 acil yardım ekipleri, öğrencilere 112 bilincini aşılamak için eğitim vermeye devam ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezi Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Niğde merkeze bağlı Çarıklı  köyü Mehmet Babar İlkokulu, Konaklı Beldesi Hüyük Ortaokulu, Orhanlı Beldesi  Orhangazi Şehit Halis Sayın İlkokulu ve Konaklı Beldesi Konaklı Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilere yönelik 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili eğitim verildi.

112'nin danışma hattı, elektrik, su, doğalgaz kesintileri, bankaların veya GSM şirketlerinin müşteri hizmetlerine ulaşılmak istenen durumlarda aranacak bir numara olmadığı, bu tür durumlar için gereksiz yere 112'nin aranmaması gerektiğine de dikkat çekildi.

Niğde merkez ve köylerde bulunan tüm okulları gezen 112 Acil Yardım ekipleri, 112 Acil Yardım hakkında ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim semineri vermeye devam ediyor. Okul okul gezip öğrencilerle buluşan sağlık ekipleri, acil durumlarda ne yapılması gerektiğini ve 112'nin görevinin ne olduğunu anlatıyorlar. Çocukların merak ettikleri soruları da yanıtlayan ekipler, aynı zamanda kazalara karşı da çocuklara tedbir almaları yönünde bilgi veriyorlar.

Niğde Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursları Açıyor Niğde Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursları Açıyor

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek; “ amaçlarının 112 bilincini çocuklara küçük yaşta aşılamak olduğunu belirterek, Öğrencilere 112'nin nasıl aranacağını, gereksiz yere aranmayacağını, her hangi bir kaza anında ne yapmaları gerektiğini ekip arkadaşlarımız anlatıyorlar. Ayrıca sağlık alanında da bir arı sokmasında, bisiklet ile bir kaza anında, evde her hangi bir kazada veya yabancı bir madde içtikleri zaman o an yapılabilecekleri anlattık. Bu tür durumlarda 112 ve ailelerine haber vermeleri gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri anlatıyorlar. Niğde insanının sağlam, güvenli ve AFAD gibi acil durumlarda 7 gün 24 saat Niğde halkının hizmetindeyiz. Merkezimize gelen günlük, hafta içi, hafta sonu ve aylık ve mevsimsel nedenlerle değişiklik göstermekle birlikte aylık olarak ortalama 30 bin ile 40 bin civarında çağrı gelmektedir. Gereksiz aramalar hattı meşgul ettiği için acil vakalara yetişilmesini engellemektedir. 112 Acil Çağrı Merkezinde gelen çağrılar kayıt altına alınmakta asılsız ve hakaret eden çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır” dedi.

411150441_18248345023226096_4399291172962762518_n

Editör: Selim GÖKEL