Gözümün önünden yıllar akıp gitti...
Zorlukla çıkan gazeteler... dolarla birlikte artan maliyetler... biriken faturalar... aksayan maaşlar...

Velhasıl bir düzine dert... Kervan olmuş katar katar gidiyor... Fakat yine de zevkli meslek... Bir bulaştın mı, bırakmak ne mümkün... Her sabah koltuğunuza oturduğunuzda, bilgisayarınızı haber portallarına ayarladığınızda, dünya ayağınıza geliyor... Bütün bunları okuyucuya ulaştırmak için yaptığınız planlama da cabası... Bir gazetecinin bunları yaparken, aklına ne maddi zorluklar geliyor, ne de günlük takıntılar... Ta ki, akşam gazete basılmış şekilde elinize gelene kadar... Gazete basılıp, dağıtıma gitti mi, "Eyvah, yine günlük dertler başladı" demektir...
 
Bildiğiniz gibi 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü... Hem çalışmayan gazeteci mi var? Benim bildiğim, gazeteci emekli olup, bir kenarda yatıp kalmaz... Zaten çalışmayan bir gazeteci ölmüş demektir... Hiç bir şey yapmasa, kağıdı - kalemi alır, birşeyler karalar... Bakın görün, yatağında ölen kaç gazeteci var ki? Yani sizin anlayacağınız, her gazeteci kendi çapında bir ulu çınardır... Ve de ağaçlar gibi, gazeteciler de ayakta ölür...
 
Anadolu basını, Türk basınının mihenk taşıdır. Bozkırdaki zirveyi besleyen vadiler, dereler, göller olmasa, zirvedekilerin hiçbir hükmü kalmaz!..

Zirveden inen gözler, taşrada yaşanan sıkıntılar arasında yeşeren güzellikleri görecektir. Ancak bu güzelliklerin, ne zorluklarla beslenip büyüdüğünü bilmek gerekir. Öyle kuru kuruya her 10 Ocak'ta “çalışan gazetecilerin günü kutlu olsun” demekle olmuyor.
 
Önemli olan taşradaki gazetecilerin "derlerine derman" olunması, sadece 10 Ocak'ta "gönüllerine ferman" olunmamasıdır. Önemli olan taşradaki gazetecilerin “ocaklarının tütmesi”, yoksa ocaklarının üstünde “baykuşların ötmesi” değildir!.. Ülkemizin geldiği son durum dikkate alınırsa birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğunun bilincinde olan değerli basın mensubu arkadaşlarımın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni eder, Nice 10 Ocak'larda, “bozkırdaki gazetecilerin de ocaklarının tütmesi” ni dilerim.

 
Kalın sağlıcakla…
Şerife TÜRKEŞ
Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı