Niğde ilimizi köy kasaba geziyorum. Sorunlarını TBMM gündeme taşıyorum. Niğde ilimizi ne yazık ki Niğdeliler yeterince tanımıyor. Her köy kasaba ayrı ve farklı özellikleri var. Bu bağlamda  Niğde ili ilgili beş bini aşkın makale yazdım.Haberlerde köylerin kasabaların özellikleri anlattım.Değişim çok sınırlı oldu. Ulukışla Horoz Köyden ,Çiftlik Kitreli’ye E dikli’den  Dündarlı’ya  ve Çamardı Yeletan’a  Altunhisar Keçikalesi ile Yeşilyurt’a değin  sınır kasabalarımız köylerimize uzanın gördükleriniz sizi  ne kadar zengin bir bölgede yaşadığınızı görmenize vesile olacaktır.

Doğanın uyanışından endemik bitki ve diğer canlılara, tarihin izlerinden rüzgarından güneşine ürününden görüntüsüne değin  her aradığınızı göreceğiniz bir coğrafya Niğde. Güney Kapadokya’nın Başkenti Tyana, Karamanoğullarının bir dönem baş şehri Niğde Merkez ile iki kez çok önemli konumda yönetim merkezi de olmuş.  Aydınlar Kenti, Pehlivanlar Yurdu tanımlamalarına da sahip Niğde için kültür ve turizm adına bir atılım ne yazık ki sağlanamamış durumda.

Yeşilburç, Tepeköy, Gölcük,Hasaköy,Ballı, Konaklı,Orhanlı, Edikli, Dündarlı, Hacıbeyli, Dikilitaş,Karatlı, Çarıklı,Yaylayolu,Güllüce,Pınarcık,Murtandı,Hacıabdullah, Yeni yıldız,Azatlı, Kula,Kitreli,Çiftlik, Bağlama,Alay, Kayırlı, Gösterli, Bozköy,Narköy, Fertek,Hançerli, Kumluca, Hamamlı, Sazlıca,Balcı,Karanlıkdere, Çömlekçi, Uluören, Akçaviran Kasaba Ulukışla,Çukurkuyu,Altunhisar, Yeşilyurt, Mahmutlu,Yarhisar, Kızılören,İçmeli, Bademdere, Maden, Celaller, Çamardı,Pınarcık,Taşlıca, Çanakçı,Başmakçı, İmrahor,Ulukışla ,Horoz, Maden, Kılan, Darboğaz, Değirmenli,Yıldıztepe,Ovalıbağ,Divarlı,Çardak, Ovacık,Uluağaç,Kiçiağaç,Kayı,Gökbez,Postallı,Havuzlu, Himmetli,Eminlik,Emirler,Kavuklu,Bahçeli, Bor,Kemerhisar köylerinde tarih her an karşınıza geliveririr diğer köyler ise doğası, kültürü,özellikleri ile her yönden çekim alanıdır

Niğde ilinde tarım ve hayvancılık dışında gelişim yakalanması gereken alan turizmdir.

 Tarımda önemli sorunların yaşandığı bir süreç devam etmektedir. Üretici ürettiği ürünü değerine satamamaktadır. Patates, Elma, fasulye ve Kiraz geçen yıl üreticisini mağdur etmiştir. Don nedeni ile bu yılda elma ve kayısı üreticisi yıla sorunlu başlamıştır. Buğday üreticisi ise kırsalda % 70  sulanan yerde  enerji sorunu ile geç gelen su nedeni ile % 50 ürün kaybı vardır.Kuraklı Çiftçiyi zor durumda bırakmıştır.
Üretici ürettiğini değerine satamazken tüketicide ürünü pahalı almak zorunda kalmaktadır.Aracılık sistem üreticiyi de tüketiciyi de mağdur etmektedir. Bu düzenlenmesi gereken önemli bir sorundur.

Niğde için tarım ürünlerine ve hayvancılık ile ilgili mutlaka entgre tesisiler yapılmalı Niğde tarım ve hayvancılık ile  ilgili sanayi tesisleri ile buluşmalı ve marka ürünler yaratılmalıdır. Niğde farkı fark ettirecek  biçimde arayışlar içinde olmalıdır. Benzeşerek farklı olmak olası değildir. Ürünleri,ürettikleri,tarihi,Kültürü ile bir bütün içinde  Niğde tanıtılmalıdır.  Bu amaçla yemek kültüründen folkloruna değin Niğde her yönlü tanıtım sorununu gidermesi şarttır.Hiç şüphesiz bu konuda hükümetlerin Niğde bakışı önemlidir. Yerel ile değil hükümetin konuyu ele alması ile Niğde tanıtılır ve her alanda zengin varlıkları ile Torosların kapısı,on bin yıllık kesintisiz tarihin merkezi hak ettiği değere erer.