Diyanet, kurban kesim bedelini açıkladı Diyanet, kurban kesim bedelini açıkladı

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN
Cumhurbaşkanlığı ikinci yüz günlük eylem planı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi Niğde’de devam ediyor. Proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılında Niğde için 10 bin hedef belirtmişti. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılında bakanlığın belirlediği 10 bin hedefine 2022 yılı ekim ayında ulaşılırken, 2022 yılında toplamda 10 bin 160 öğrenciye yüzme eğitimi verildi.  2023 yılında ise Niğde için 12 bin öğrenci için yüzme eğitimi hedefi belirlendi. Niğde’de 2023 yılının ilk 5 ayında ise bin 881 erkek ve bin 979 kadın olmak üzere toplamda 3 bin 860 sporcuya yüzme eğitimi verildi. 
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ HAKKINDA
Projenin Konusu ve Amacı: Cumhurbaşkanlığı İkinci Yüz Günlük Eylem Planı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Yüzme Havuzlarının daha aktif kullanılması, İlkokullarda okuyan öncelikle 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla hayata geçirilen bir projedir.
Genel Amaçlar: Yüzme sporunu kitlelere yaymak, spor bilinciyle büyüyen sosyal insanlar yetiştirmek ve Türk yüzmesine rekortmen sporcular kazandırmaktır. 
Özel Amaçlar: İlk amacı suyu ve sporu sevdirmek olan, tüm çocukların mutlaka yüzme öğrenmesi gerektiğinin bilincinde olan okulumuz, daha sonra yetenekli sporcuları belirleyip Türk yüzmesine kazandırmak için çalışmaktadır. Öğrenciler, olimpik yüzme havuzunda haftanın 4 günü verilen derslerde yüzme hocaları nezaretinde eğitim almaktadır.