“Marka Kent Niğde” final toplantısı ilimizde geçtiğimiz günlerde yapıldı.
 
Çalışmaların İzmir ayağına ben de katıldım. Başta Vali Sayın Yılmaz ŞİMŞEK olmak üzere tüm ekibi bu konuya gönülden inanmış ve ilimize katkı yapma arzusu ile adeta çırpınan ve bilimsel bir metotla sonuç alma hedefinde gördüm. Bu çalışmanın bir özelliğinin de geniş bir katılım sağlayarak gerçeği yakalama, doğru tespit yapma arzusu olduğu açıktı. Ancak bu çalışmanın başarılı olması ve Niğde iline katkı yapmak için kapanış konuşmasında Sayın Vali tarafından yapılan vurgulamanın hiç unutulmaması gerekir.
 
‘‘Orta vadede turizm ve kültür kenti olmayı hedefledik. Yol haritasının ivedilikle uygulanmaya konulması kentteki herkesin tek yürek olmasını gerektiren stratejik bir süreç olduğunun farkındayız’’ diyor Sayın Vali. Tespit çok doğru. Sonuç almak için çok emek vermek gerekir.
 
Öncelikle, ilimiz turizm ve kültür sektörünü çok iyi bilen ve bu konuda katkı koyarak il valisi ve siyasi kadrolarının işini kolaylaştıracak bir Niğdeli evladımızın ivedilikle boş bulunan Turizm İl Müdürlüğü makamını doldurması elzemdir.
 
Çünkü ilimizin turizm sektöründen yararlanabilmesi için, Türkiye Turizm Strateji 2023 Eylem Planı 2019-2023 içerisine dahil olmamız şarttır. Bu belgede belirlenen turizm gelişim bölgesi ve diğer desteklenen alanlarda yer almazsak hiçbir destekten yararlanamayız. Bu belge, bu günlerde kesinleşmek ve yayımlanmak üzeredir. Acele etmek şarttır.
 
İkinci olarak yapılması acil olan işimiz ilimizin TURİZM MASTER PLANI; Türkiye ve bölge turizmi stratejik belgelerindeki hedeflere göre ivedilikle yaptırılması şarttır. Bu konunun profesyonelce ve geniş çaplı olarak uzmanlarca yapılması dış ve iç yatırım alabilmemiz, kaynak ve zaman israf etmememiz için elzemdir. Zamanın en kıymetli değer olduğu bilinci ile etkili ve yetkililerin bu güzel çalışmayı kâğıttan, dosyalardan çıkarılıp gözle görülür eser haline getirmelerini ve bu sektörde beklediğimiz, hedeflediğimiz sonucu almamızı gönülden dilerim.
 
Başarı dileklerimle.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili
28.06.2019