Marka Kent Niğde çalışması; iki yıl süren, ilimizin artı ve eksi yanlarını ortaya koyan, ciddi bir bilimsel kalkınma hedefi ve rehberi durumundadır.

Vali Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, bu çalışmayı Rektör Sayın Prof. Dr. Muhsin KAR yönetimindeki Üniversitemiz ve ilin tüm iç ve dış sivil toplum ve resmi katılımcılarıyla güzel bir yönetişim örnek çalışması ile sonuçlandırmıştır.

Vali Yardımcısı Sayın Cemil KILINÇ ve Sayın Prof. Dr. M. Başaran ÖZTÜRK koordinatörlüğünde Sayın Prof. Dr. Haluk BENGÜ, Sayın Prof. Dr. Nevzat TOPAL, Sayın Doç. Dr. Arzum BÜYÜKKEKLİK, Sayın Dr. Buket ÖZOĞLU, Sayın Dr. Nizamettin BAŞARAN ve sekretarya Sayın Asuman BALAT üstün bir gayretle bu takdire değer çalışmayı tamamlayıp sonuç raporu yayımlanmıştır.

Tıpkı bundan önceki Vali Sayın Necmettin KILIÇ ve zamanın Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan GÖRÜR ve Sayın Prof. Dr. Selen DOĞAN ekibi gibi.

Ancak o çalışma, vali ve rektör değişimi sonucu uygulama şansı bulamamış, yapılan ciddi bir çalışma olarak arşiv raflarında yerini muhafaza etmektedir.

Bugünkü Marka Kent Niğde çalışması bence daha şanslıdır. Çünkü çalışmayı yaptıran Vali uygulamaların da şu anda başındadır.

Bu kalkınma ve refah rehberinin başarısı ise ancak alanda uygulanması ile mümkündür.

Sonuç raporunda çok güzel ifade edildiği gibi başarı, ilin resmi ve tüm diğer sektör temsilcilerinin bu çalışmaya inanıp katkı yapması ile mümkündür.

İl Valisi ve ekibi, İl Özel İdaresi, belediyeler, odalar borsalar, dernekler ve özellikle Ankara nezdinde bu sonuç raporundaki işleri takip edip merkezi yönetimden ve merkezi bütçeden pay ve sonuç alacak siyasi kadroların işleri takip etme ve sonuç alma becerileri başarı için tartışmasız çok önemli ve hayatidir.

Marka Kent Niğde Sonuç Raporu (2020), kalkınma ve gelişmemiz için yapılacak görev ve işlemleri sektör sektör belirlemiştir. Turizm, tarım, tarıma dayalı sanayi, ulaşım, enerji (güneş) vs. olarak sıralanmıştır.

Bu çalışmadan sonra artık değerlendirmenin de daha kolay sektör sektör yapılma imkânı doğmuştur.

Dönem başı nerede idik, nereye geldik diye baktığımız zaman gerçeği net görebileceğiz. Yani dönem sonu veya değerlendirme yapılacak bir günde net olarak yapılan, devam eden, bekleyen ve ele alınmayan olarak ortaya konulabilecektir.

Bu güzel çalışmanın başarısı; ilin kalkınması, işsizliğin azalması ve göçün durması demek olacaktır.

Marka Kent Niğde Sonuç Raporu yayımlanalı yaklaşık bir yıl oluyor. Zaman hızla akıyor. Allah yardımcımız olsun. Candan başarı dileklerimle, sağlıklı gelecekler dilerim.

Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

26.11.2020