Niğde’de yaşanan bir trafik sorunu var. Nüfusa göre araç sayısı da fazla. Niğde’nin trafik sorununa  çare aranıyor.

Geçtiğimiz günlerde İl Trafik Komisyonu toplandı ve ilçe ve kasaba otobüslerinin şehir merkezine girişinin yasaklanması planlanıyor,  yani kamuoyu hazırlanıyor.
 Bu tür günü kurtarma tedbirlerine,  şehir merkezinde sarı çizgilerle ayrılmış araç park alanlarının bisiklet yolu olarak tahsis ve teşvikleri de eklenebilir. Geçici çözümlere daha çok seçenek eklenebilir.

Niğde’de yolcu ve yük taşımacılığı konusunda,  hem zaman, hem de ekonomik kaynak kaybı büyük. Bugün dünyada en değerli varlıklar enerji ve zaman.

Niğde’nin trafik sorunu  üç şekilde çözülebilir.

Birincisi…

Niğde’nin şehir merkezi diğer illere nazaran  çok küçük. 
Şehir farklı alanlara doğru büyüyemedi, taşınamadı.  Doğal olarak da trafik yayılamadı. Alternatif yollar üretilemedi.  Bunun sebebi ise, yıllardır  hem ülke ve hem yerel iktidarda bulunan milletvekili ve yerel siyasetçilerinin bariz yetersizliğinden, isteksizliğinden kaynaklanmakta.  Şehir merkezine alternatif yerleşim yerleri oluşturulursa bir nebze çözülebilir. 

İkincisi…

Niğde’nin  ulaşım konusunda  bence en büyük sorunu, aynı bölgede veya yol üzerinde bulunan ilçe, kasaba ve köy otobüslerinin aynı güzergahlarda olmasına rağmen birbirlerinin yolcularını alamamaları.    Bu da ülke kaynaklarının israfına neden olduğu gibi büyük zaman kaybına da yol açıyor.

Hazırlanacak proje,  bu konudaki mevzuatın değiştirilmesi ile  yapılan planlama ve istatistik  çalışmaları  neticesinde belli yerden, belirli saatlerde,   belirli merkezlere  oluşturulacak hatlar ile  uygun şekilde araçlarla taşımanın sağlanması gerekir.  Örneğin,  yapılacak araştırma ve istatistiklere göre  Niğde’den   çıkacak bir araç Toki, Bor, Kemerhisar, Bahçeli,  Ulukışla ve Çiftehan’a  kadar gidebilmesi  sağlanabilir, yolcu sayısı ve yerleşim yerlerine göre de  express  ulaşım sağlanabilir.  Bu örnek,  Çamardı, Altunhisar ve Çiftlik köy ve kasabalarına da düşünülebilir.   Niğde genelinin tamamını içeren,  kapsamlı bir trafik ve taşıma planı düzenlenebilir. 

Üçüncüsü… 

Niğde Trafik sorunu  için bir başka önemli çözüm seçeneği  ise hafif raylı sistem…

Öncelikle ; Nevşehir – Niğde yol ayrımından başlayan,  Aktaş Kasabası, Gümüşler,  Ata Sanayi bölgesi,  Niğde şehir merkezinde eski sanayi bölgesi, Selçuk Mahallesi , Üniversite Yerleşkesi,  Toki, Bor, Kemerhisar,  Bor OSB, Kızılca, Çukurkuyu, Altunhisar  arasında  yapılacak planlama, istatistik ve araştırmalar neticesinde hafif raylı sistem kurulması, Bu sistem  hem Niğde’nin trafiğini kalıcı olarak rahatlatır.  Hem de  Niğde’nin  ve ülkemiz  ekonomisi için büyük fayda sağlayacaktır.  

Bu konuda uzman değilim sadece Niğde trafiğinin sorunu  yaşayan  bir vatandaş olarak   bu çözümler üzerinde çalışılarak geliştirilebilir diye düşünüyorum.

Niğde’nin trafik sorunu çözülür.   Niğde’nin asıl sorunu toplumsal isteksizlik ve başarısız siyasi irade. Bu sorunlar,  bence trafik sorunundan daha büyük ve  kronik bir  sorundur.  Bunun çözümü de mümkündür...