Dün kü bir haberimizde Niğde FETÖcuların merkezi olmuş diye başlık atmıştık. (burada tıklayın)

Ulusal Haber Ajanslarının ihraç edilen öğretmenlerin illere göre hatalı dağılımı tablosunu da bahane ederek bu yorum-haberi yayınlamıştık.

Şöyleydi;

NİĞDE TARTIŞMA YARATTI
… İhraç edilen memurların ve öğretmenlerin Niğde'de çok fazla olması yeni bir tartışma yarattı.

Bu tartışmalardan birincisi;  Fethullahçı Terör Örgütünün  Niğde'yi üs olarak seçip burada yoğun örgütlenmesi,  bu örgütlenmenin de 17-25 sonrasında bile devam etmesi  ve bazı kişi ve kurumlar tarafından  desteklenmesi, kollanması, korunması olarak yorumlanıyor.

 Bir diğeri ise; bu memur ve öğretmenlerin amirlerinin,  birilerinin gözüne girebilmek, asıl çekirdek yapıyı veya Niğde'deki üst akılı gizlemek  için  listeyi kabarık tuttuğu iddia ediliyor…”


dün bunu yazmıştık.

 
Bugün...

Takvim Gazetesinde Ergun Diler köşe yazısında bazı şifreler veriyor. Yazar Ergun Diler, Paralel Örgütün İstihbarat Teşkilatının Niğde’de kurulduğunu iddia etti.
.
Ergun Diler köşe yazısında… 

Peki böyle kritik isimler denilince akla kim gelmeli?
Bu isimlerden biri Muharrem Tozçöken'dir!
Muharrem Bey de Ankara Hukuk'tandır. Birkaç yerde kaymakamlık yaptıktan sonra kendisi, en kritik noktaya geldi! Emniyet Genel Müdrülüğü Personel Daire Başkanlığı...  1980 Darbesi'nden sonra Türkiye içinde polisin başrol oynadığı pek çok şey yaşadı. Susurluk gibi... Muharrem Bey kritik bir görevde, kritik işlere imza attı mı? Acaba bu Yapı'nın gürleşerek ve büyüyerek bir dev haline gelmesinde rol aldı mı? Bilerek ya da bilmeyerek!

Mesela NİĞDE'de paralel örgütün istihbarat teşkilatı kurulmuştu. Oradan başlayıp her yere yayıldılar! Tozçöken Bey de gariptir Niğde'de görev yaptı.
"Onun döneminde oldu" demiyorum ama orada çok garip şeyler yaşandı!..




Bu ve benzeri  konuları eski polis Zübeyir Kandıra’nın Cemaatin Copları kitabında da rastlıyoruz.

 
Özetle; Niğde bir üs olmasa da Niğde  bir nirengi noktasıdır.  Poligon noktaları hala en diri haliyle yaşamaktadır,  faaliyettedir. 

NİĞDE’NİN ŞİFRELERİ

FETÖ’nun istihbarat birimini oluşturduğu iddia edilen  ve sonradan milletvekili olan Muharrem Tozçöken Niğde’de Emniyet  Müdürlüğü görevi  yapmıştır.

Ergenekon tutuklanan  Albay Arif Doğan Niğde’de görev yapmıştır.

Olaylı şekilde İstihbarat Daire Başkanlığı yapan  Bülent Orakoğlu Niğde’de görev yapmıştır.

 28 Şubat’ın en önemli konusu Onbaşı Kadir Sarmusak  olayının aktörü  Polis Memuru Kadir Sarmusak  Niğde İstihbarat Şubesinde   Nurcular, şimdiki  R10 masasında çalışmıştır. Avukatlığını Tansu Çiller'in avukatı üstlenmiştir. 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 28 Şubat  Post modern darbe öncesi Niğde ziyareti sonrasında, gizlice geldiği  şimdiki  Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yanındaki o zaman Polisevi olan binada  tam iki saat Bülent Orakoğlu ile baş başa görüşmüştür.  Bu görüşmenin hemen ardından  Hürriyet Gazetesi yazarı
 (şimdi CHP Gnl. Bşk. Yrd.)  Enis Berberoğlu  köşesinde Bülent Orakoğlu’nu hedef alan ve 28 Şubat sürecini başlatan bir yazı kaleme aldı.  (Bu yazıyı düzenli hürriyet.com  okuru olarak ilk ben  Orakoğlu’na iletmiştim) . Bu yazıya rağmen İçişleri Bakanı Meral Akşener  Bülent Orakloğlu’nu  İstihbarat Daire Başkanı yaptı.  Üstelik daire başkanlığının kapısının kilitlenmiş olmasına rağmen kırdırarak makama oturttu. Ardında zaten 28 Şubat süreci  patladı.

Hrant Dink davası sanıklarından Trabzon Emniyet Müdürü   Reşat Altay  1997 yılında Niğde İl Emniyet Müdürü olarak  görev yapmıştır.

Çeşitli soruşturma kapsamında   aranan  İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı  Deniz Gökçetin 1997 yılında Niğde Polis Evinde kalıyordu.  İçişleri Bakanı Meral Akşener’in  özel talimatı ile yakalandı.

Dönemin, Niğde Valisi Adil Yazar, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atandı ve ardından memleketi Artivin’den CHP Milletvekili adayı oldu.  Niğde’ye atanan Vali  Sebahattin Öztürk, Erzurum Valiliğine ve oradan da İçişleri Bakanlığı Müsteşar ve seçim dönemin  İçişleri Bakanı oldu… Şuan bakan yardımcısı.

2011 yılında Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak’ın evinde arama yapıldı. Cemaat operasyonu ile  Yusuf Albayrak merkeze çekildi.  Emniyet ayağı işin hikayesi  ama sivil ve adliye ayağı çok önemliydi.