Niğde yatırımcı çok önemli iki bakanı ağırladı, dinledi. Niğde tarım ağırlıklı bir il. Bu il için tarımda en önemli girdi olan su hayati önem taşıyor.

Kalkınma bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’da suyun tek damlası israf olmasın demiş. Ancak Ecemiş suyu ilin sınırlarından süzülerek Akdeniz’e akıyor. Niğde çiftçisi ya kıraç toprakta kuru tarıma devam ediyor ya da yerin metrelerce altından döviz karşılığı petrolle veya milyarlarca lira elektrik borcunun altında inim inim inleyerek toprakla karnını doyurmaya çalışıyor.

İki kudretli bakan gelmiş Niğde çiftçisinin bu hayati problemi tartışıldı mı? 

Yıllar önce bu suyun bu toprakları sulayabileceği ileri görüşlü siyaset ve devlet adamı Akın Gönen tarafından iki yıllık ciddi bir çalışma sonucu DSİ genel müdürlüğünce resmi belgeye ve rapora bağlanmıştı.

Boş beyanları, altı boş cilalı birincilikleri bırakalım çiftçi köylü su, enerji borcu diye inliyor. Su Akdeniz’e akıyor. Yetkililer bakıyor. Bakan değil gören, problemi çözen bir göze ihtiyaç var sanırım.

Ulaştırma bakanı da havaalanı ile ilgili etüt çalışmalarının başlatıldığını söylemiş. Ne etüdü! Bir zahmet iki adım mesafedeki yüzde kırka varanı biten havaalanı inşaatını gidip görse idi bu konudaki her şeyin tamam olduğunu sadece küçük bir ödenekle bu işin halledilebileceği gerçeğini görürdü. Bakmak ayrı, görmek ayrı yapabilmek apayrı bir eylem türüdür.

Hızlı trenle ilgili sayın bakanın cevabı da çok hazin Niğde’yi bu projeden mahrum bırakmayacağız buyurmuşlar.

Hiç tartışmasız Niğde ili hızlı tren güzergahının dışındadır. Hızlı tren Aksaray – Kırşehir hattından geçmektedir. Niğde ana güzergah dışına şu an için atılmış durumdadır.

Kısacası özetlersek;

-           Ecemiş projesinin adı bile yok. Aksaray’ın içme suyu ihtiyacı olunca Aksaray Milletvekillerince dile getiriliyor.

-          Yarım havaalanının bitirilmesi bile düşünülmüyor, yapmamak için yüz kilometre gibi hayali bahaneler üretiliyor.

-          Hızlı tren ise hızla Aksaray – Kırşehir güzergahına uçuruluyor.

Kısacası dün ilimizden iki büyük yatırımcı bakan geçti ama ne hazindir biri yarım havaalanına bakmadan uçup gitti, diğer sayın bakan ise tek damlası bile israf olmasın dediği Ecemiş suyu Akdeniz’e akarken tek kelime bile etmeden Niğde’den geçip gitti.

Hayırlı yolculuklar sayın bakanlarımız. Hızlı kalkınma hayalleri güzel Niğde’miz.