Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde gündem Niğde idi… Niğde’nin sorunları, yatırımları tartışılıyordu.

Ancak bu seçimde; Niğde Havaalanı, Niğde Tıp Fakültesi, Niğde Enerji İhtisas Bölgesi, Bor Hayvancılık ve Besi Organize Sanayi Bölgesi, Akkaya Barajı Çevre Sorunu konuşulmuyor. Bu konuda CHP Adayı Ömer Fethi Gürer’e haksızlık etmeyelim. Yerel konuşan tek Niğde Milletvekili adayı.

Önceki seçimlerde Niğde’de  gündem oluşturan, hatta Başbakan Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun sözleri 10 madde halinde Niğde için yapılacak yatırımlar Ak Parti Milletvekili adayları tarafından dillendirilmiyor. Yerel gazetelerdeki reklamlar, sloganlar bile ulusal içerikli.

Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen, TOBB’da görev yaptığı birikimini! iyi kullanarak ulusal televizyonlarda konuşuyor. Ülke genelini ilgilendiren ekonomiden, teröre kadar partinin ulusal  politikalarını anlatan bir seçim konuşmaları ve kampanyası yürütüyor. Sayın Özegen’in bu seçim kampanyası, bende seçimden sonraki milletvekilliği uygulamaları konusunda da bir kanı oluşturdu. Ak Parti’den seçilecek muhtemel milletvekillerinin nirengi noktası Niğde değil, Ankara olacak… (Not edin)

Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen geçtiğimiz günlerde TRT Haber televizyonunda konuştu.

TRT Haber’de Erdoğan Özegen’i görünce… Ekranda Havaalanı ibarelerini okuyunca, zannettim ki Niğde Havaalanından bahsediyor. Yanılmışım… Meğer, İstanbul’a yapılacak üçüncü Havaalanından bahsediyormuş…

Havaalanı konusunda onca cümle kur, temenni olarak bile Niğde Havaalanından bahsetme… Üzüldüm… Aşağıda söyleşinin tamamını görebilirsiniz.

Bugün…

Niğde’de yavan bir seçim kampanyası yaşanıyor. Yavan derken… Gürültüyü, bayrak vs. kast etmiyorum. Seçimin odak noktası “Niğde” olmalı… Ama “Niğde” yok.  Son 10 güne girdik… Değil 10 gün, seçime 100 gün daha olsa… Niğde adına olumlu bir gelişme olmayacak. Niğde yine yalnız… Yine mahsun…

Bunun da vebali…

Sadece adaylar değil… Biz dahil, yerel basın, Niğde STK’ları, Niğde’nin şebeke ekâbili…, Niğde yerel siyasi yöneticileridir.

Şüphesiz… Allah görüyor…

****
Erdoğan Özegen'in TRT konuşmasının havaalanı bölümü;

TRT Haber ekranlarında Üçüncü Havalimanı Finansman Toplantısından sonra canlı yayına katılan Niğde Milletvekili Özegen; “Böyle önemli bir günde bu büyük havalimanın imza törenin hemen ardından sizlere konuk olmaktan mutluluk duyuyorum. Belki havalimanı temeli sözcüğü bazıları için küçük gelebilir. Ancak Türkiye’nin bulunduğu duruma baktığımız zaman enerjimiz, doğal gazımız, petrolü olmayan bir ülke ve üretmekten başka hiçbir şansı olmayan bir ülke, ürettiğini satmaktan başka hiçbir şansı olmayan bir ülkede bugün çok önemli bir projenin kredisinin imzalanıyor olması ekonomi açısından hayati öneme sahip” dedi.

Türkiye’nin 4 saatlik uçuş mesafesinde tam 60 ülke bulunduğunu ifade eden Niğde Milletvekili Özegen;  “Bu 60 ülkede 1,5 Milyar civarında nüfus var. 25 Trilyon dolar milli gelir var, 8 trilyon dolar dış ticarete sahip bir Pazar var. Yani 4 saat uçuşluk mesafenizde 8 Trilyon liralık bir dış Pazar var. Şimdi bunu neyle değerlendireceksiniz? Artık eskisi gibi böyle küçük havalimanları, havaalanlarıyla bunu yapmak mümkün değil” diye konuştu.

Dolayısıyla siz büyük hedefler koyuyorsanız, 2023 hedefleri koyuyorsanız ancak böyle büyük uluslar arası mega projelerle bunu gerçekleştirebilirsiniz” diyen AK Parti Milletvekili Özegen; “Bu havalimanı Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından bence ekonomi açısından da bir sıçrama noktası.  Çünkü 1980 -1990’lı yıllarda Allah rahmet eylesin, Özal’la birlikte dışa açılma ve rekabetin öğrenildiği yıllar oldu” dedi. 

TRT HABER KONUŞMASININ HABERLEŞTİRİLMİŞ KISMININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN