Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, basın açıklamasında 5 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 40'ının yaşadığı 14 şehrin yüksek hızlı tren hattı ile birbirine bağlanacağını açıkladı.

Hızlı tren projesi Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Adana ve Antalya bağlantılı olarak bakanlık planlamasına alındığı halde Niğde’nin adı, sanı yok
1996 yılında temeli atılan Niğde Havaalanı 2002 yılının Aralık ayında yatırım programından çıkartılmıştır. Bu arada peribacalarına zarar vereceği teknik rapor olduğu halde Nevşehir Havaalanı açıldı ve hizmete sunuldu.

Güneydoğu'da Hava Limanı Olmayan Tek Yer Bitlis idi. Bölge Siyasetçilerinin bastırmasıyla yapım programına alınmıştır.

Bingöl ve Şırnak'ta başbakanın isim babası olduğu Kürtçü siyasetçinin adının verildiği “Şerafettin Elçi Havaalanı” da tamamlandı. Hakkâri Hava limanı inşaatı başladı ve devam ediyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde Iğdır ve Kars'ta birer hava limanı bulunuyor.

Nüfus oranı düşük iller ile birbirlerine komşu olan illerde hava limanı yapılırken, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım Niğdelilere Nevşehir hava limanını göstermiştir.

Niğde kamuoyunun sessiz tepkileri var.  Siyasilerimizin suskun. Doğu illeri tepkilerini dile getiriyor, istediklerini de alıyor.

Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı iken, Niğde'ye bir tıp fakültesi kazandırılması için somut adımların atıldığını söyledi. Faruk Akdoğan, Selçuk Mahallesi'nde düzenlediği açık hava mitinginde Niğde'mize yapılmasına uğraştığımız tıp fakültesi hastanesi için ilk somut adım atılmış oldu” dedi.

Ecemiş Çayı Projesi'ni de hayata geçireceklerini bildiren Akdoğan, bu sayede Niğde'nin arsenikli sudan kurtulacaktır.

Kızılca Deresi çevresi düzenlenecek, 2013 yılının ilk çeyreğinde. Amas bağlarından başlayarak, Akkaya Barajına kadar olan bölümün tamamını yeniden kenar duvarları ve içerisinde Niğde Belediyesi'nin isale hattı olmak üzere yenileyeceğiz. Burayı biz son derece modern hale getireceğiz ve kesinlikle bu derenin içerisine evsel atıkların girmesini önleyeceğiz. Bu dereden sadece Amas mevkiinden gelen temiz su akacak ve burayı güzelleştireceğiz.” Dedi ve sonuçta gelinen nokta ortadadır.

Gerçi Niğde’nin hava alanına, Tıp Fakültesine ve hızlı trene ihtiyacı yoktur.

Bazı vatandaşlar; “bu milletin üzerine ölü toprağı serpilmiştir. Yumruğunu masaya vuracak, Niğde’nin hakkını savunacak siyasetçi yoktur” derken Akın Gönen'i Doğan Baran'ı, Haydar Özalp’i çırayla arar duruma geldiklerini ifade etmektedir.