Sami Şadan Eriş, vefalı bir dosttur.  Onun Bor’da mekanında uzun sohbetlerimiz oldu.  Bu kere Bor’da yerel yemeklerde aranan mekan Hilmi Bey resturant Niğde’de  açtı.
 
 Protokol yanında yerel  yemek özleyen Niğdeliler mekân açılışında yer aldı. Hürriyet yazarı Mehmet Yasin CNN yemek programında tanıttığı ve tatlarından övgü ile söz ettiği mekânın sahibi dost  Sami Şadan Eriç’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundum.  
 
Güzel ferah bir mekân açmış. Yerel yemeklerde unutulan tatları da menüsüne eklemiş.  Niğde ilinde yemek denince akla et gelir. Özellikle evlerde bamya gibi yemekler ikinci yemek olarak tasarlanır ama mutlaka ana yemekte et ağırlıklıdır. Günümüzde et fiyatları oldukça yüksek olduğu için farklı arayışlarda var. Ama   Hilmi Bey restruantta etten vazgeçilemiş “kavurma” gibi ana yemek yanında bir saat önceden haber verilmek koşulu ile BOR söğürmede yapılıyor, ara başı çorba gibi  değişik türde yerel yemek yanında  Hilmi bey tirit, tas ve çerkes kebabı Niğde tava, sebzeli kağıt kebab patlıcan güvenç, piliç begendi,  Niğde güvenç,  gibi  600 çeşit yemek yapan bir  Eşref usta mutfakta .
 
 Saruhan mahallesi Hazal sokakta mekanda    fiyatlarda uygun. Bir kişi üç kap yeme yerse 18 lira ödüyor.  Niğde 233 00 22  nolu telefonla evlere ve iş yerlerine servis veriliyor.  Hilmi bey Niğde için yeni bir çekim merkezi durumuna gelmiş.
 
Babası  Hilmi Eriş  Bor’da lokantacı idi . Sami Şadan Eriş okudu ama baba mesleğinden kopmadı. Yeni mekanı ile de  işini geliştirdi. Yeni mekanda birde ortağı var. Niğde Gazeteciler Derneği eski başkanı   Necmi Pişkin.  Geniş mekanda dikkat çeken bir görünümde Niğde tarihi dokusunun farklı yerlerde sunumu olmuş. Niğde önemli tarihi merkez resimleri ayrı bir güzellik olduğu kadar Niğde içinde tanıtım adına doğru bir uygulama . Niğde’ye yolu düşenlerin beğenerek yerel yemek tatacağı bir yer daha olması hoşuma gitti.    
 
 Niğde’de ailece yemek yemek için gidilecek mekan sayısı sınırlıdır.  Hilmi Bey returant bu anlamda önemli bir uğrak noktası olacak görülüyor. Gruplar Niğde yemeklerinden ne talep ederlerse onunda bir gün önceden haber verilmesi halinde yapıyorlar. Niğde tadlarını özleyenler içinde Hilmibey Niğde’nin yeni yüzü olacak gibi.