Niğde ilinde yol sorunu nedense bir türlü bitmiyor. Yapılanı yapılacak olanı yarım  kalanı ile Niğde yol hep sorun olageldi.

Yapılan yolların kısa sürede bozulması yanında aynı yolda birden çok düzenleme yapılması da olağanlaştı. Bir dönem  otoyol konuşuldu.Gölcük’e kadar yol tamam sonrası bilinmiyor.Ankara’ya  ulaşacak da diyen var ulaşamayacak bitti diyende,zaman gösterecek çünkü sözler sonunda yok oluyor yapılanlar gerçek.

Niğde-Bor arası 10 Km yolda 30 yıldır istenen konuma eremedi.1974 yılına kadar Niğde-Bor arasında ulaşım sağlanan yol bağ aralarından geçerdi. Niğde Tepebağları olduğu yerde yol kıvrım kıvrımdı. 1974’de yol yapımı başladı.  Yol 1980 öncesi  yol çift yol oldu. Yol üzerinde Niğde Organize Sanayi bölgesi ve Niğde Üniversitesi oluşunca yol yetersiz kaldı. O nedenle de yeni düzenlemelere gerek duyuldu. 2013’de de yeni düzenlemeler devam ediyor.  Ne var ki yol  çift yönün  üçlü gidiş geliş olması için Bor’dan Niğde’ye 7 km kısmı kazıldı ve aylardır öyle kaldı. Kimi söylentilerde var. İş üstlenen yüklenici ile Karayolları arasında sorundan söz ediliyor. Niğde-Bor arası çift yönlü ulaşım olmayınca tek yönlü karşılıklı geliş gidiş yolunda yoğunlaşma var. Kazalarda oluyor.  Yol bir an önce yapılması gerekli. Özellikle kışa kalırsa sorun daha da artacak gibi. Niğde nedense yol konusunda sorun yaşayan bir il.

Bor-Niğde arasında iki yoldan biri otobana bağlanıyor. O bağlantıda Niğde’nin içinden. Otobandan Bor’a bu iki yoldan biri direk bağlanabilirdi.

Kemerhisar kavşağından Bor’a dönmedi iseniz Niğde merkeze kadar gidip geri gelmek zorundasınız. Daha yeni yapılan bir yolda dahi geleceğe dikkat edilmediğinin somut göstergesi. 40 bin nüfuslu Bor ilçesine ve Niğde organize sanayi ile Üniversiteye geçişi sağlayacak yol otobana bağlanmamış. Oysa bir viyadükle sorun aşılırdı. Geçtiğimiz yıllarda Altunhisar-Bor yolunda da benzer sorunlar yaşandı. Yol açıldı ama epey sıkıntı oldu. Niğde Ketençimen yolu da çok konuşulan yol. Başladı. Oldu. Olacak diye bugünlere erdi. Şimdi yapılacağı söyleniyor.

Vatandaşlar özellikle Niğde Bor arası yolun bir an önce tamamlanmasını istiyor. Kentençimen üzeri Çiftlik ilçesine de yolunun da kısa sürede düzenlenmesi beklenen.