Zaman kavramının su gibi aktığı, yetişemediğimiz iş güç yoğunluğunun cenderesinde, aynı anda birçok şeyi çözüp halletmek, pek de öyle kolay değildir.

Bildiğimiz veya bilmediğimiz değişik olay ve durumlar karşısında farklı görüş ve değerlendirmeleri almak, olası hataların önüne geçerek yapacağımız işi daha iyi temellendirme bazında günümüz dünyasının olmazsa olmazlarından biri olarak çıkar karşımıza, istişare olgusu.

Herhangi bir konuda birilerinin düşüncesini alma ve işi ehline sorarak akıl danışma olarak tanımlaya bileceğimiz istişare, aynı zamanda meşveret olarak geçen diğer anlamıyla, esasında başarıya ulaşmamızdaki en güçlü yönlerimizden birisidir.

Şimdi nerden çıktı bu istişare ve meşveret arkadaş, sen hangi yazında ve konuda kime neye ne kadar danıştın da şimdi ahkam kesiyorsun diye sorabilirsiniz.

İstişarenin faydasını, hele ki birde aklı başında insanlarla olanını, başlı başına bir şans olarak gören ve tecrübe eden şahsım adına, mutlaka tavsiye ederim.

Peki yaşadığımız kent ve onun sorunlarını çözme noktasında ne kadar istişare edip ortak akıl üreterek çözüm yollarını arayabiliyor ve kolektif bilinçle doğru orantılı işlere imza atabiliyoruz?

İşte bu bağlamda Millet Meclisinin yılbaşı tatiliyle beraber uygun olan 10 günlük süresinde  milletvekillerimizin de ilimizde olmasını fırsat bilen iktidar partisi il başkanı Sayın Emrah Özdemir’in istişareye vurgu yaparak yaptığı açıklamalar, hem kentimiz hem de bizler adına umut verici.

Yapacakları hizmetleri gerçekleştirme safhasına getirip somutlaştırmadan açıklama yapmadıklarına dikkat çeken Sayın Özdemir’in, son 10 günlük süreç içinde istişare ve özünde gerçeklik bulunduğunu ifade ettiği açıklamalarını, elbette dikkate almak gerekiyor.

Önümüzdeki 2 ay içerisinde Niğde Adliye Sarayının ihaleye çıkacak olup bitirilecek olması ve adli işlerin bina bazında ihtiyaçlarının karşılanacak olmasının sonlarına gelmiş bulunuluyor. Hızlı tren ile yüksek hızlı tren tercihinde yük taşımacılığı da göz önüne alındığında hızlı trenin tercih edildiğini ve bu durumla ilgili çalışmaların son safhaları hallediliyor.

Çevre illerle karşılaştırıldığında kamu yatırımında en çok pay alan illerden biri olduğumuzu belirten Özdemir, özel sektör yatırımında ise istenen hedeflerde olmadıklarını belirtiyordu. Belde ilçe sorunlarını masaya yatırılmasından KOP tan alınan bütçeye, 4200 kişilik olanının Özel İdarece, geriye kalanın devlet kanalları dahil farklı seçeneklerle halledilen 6000 kişilik yurt yapımına başlanmasının, üniversiteye ciddi destek olacağının altı çiziliyordu.

Geçen yıl yapılan 22 adet okul ve son teknolojiyle donanımlı devlet hastanesinin varlığına değinen Özdemir, iktidar partisi olarak boş oturulmadığının somut örnekleri olarak sıralıyordu.

Kentin sıkıntıları konusunda vekillerin Ankara da kendilerinin de buradan çalıştıklarına dikkat çeken Sayın Özdemir, Niğde’yi uçuracak bir müjdeyi de esirgemiyordu.

Evet Niğde uçacaktı.

Hem uçmaması için bir sebep yoktu…

Müşavir firmanın çalışmaları ve değerlendirmelerinin sonucunu bekliyorduk.

Bizi uçurması muhtemel müjde için de Sayın Başbakan bekleniyordu.

Aman Allahım …

Yoksa Adıyaman, Bingöl, Kars veya Kastamonu çapında olan Avrupai kentlerimizde olduğu kadar, Niğde’mizde de, havaalanı olacakmıydı?

Böylesine bir müjdeyi de bırakalım artık, Başbakan Sayın Davutoğlu versin…

Lütfen Başbakanım bir an önce gelin…

Tüm Niğde sizi sabırsızlıkla bekliyor…

Ve beklenen müjdeyi verin…

Lütfen…