Niğde halkı Ak Parti kurulduğundan beri kayıtsız şartsız destek vermiş ve neredeyse tüm yerel idareciler Ak Partiden seçilmiştir. Öylesine destek vermiştir ki, son yerel seçimleri hatırlayacak olursak sayın başbakan İstanbul İl Başkanlığındaki Seçim ‘zafer’ konuşmasında Niğde’yi de aldık demiştir. Niğde halkı bunun karşılığını ciddi yarımlar olarak beklemektedir.
                                         
Genel seçimlerin ardından bir yılı aşkın zaman geçmiş, seçilen vekiller (doğaldır) Niğde’yi tanımışlar meselelere hakim olmuşlar ve artık çözüm zamanı gelmiştir. Geçen bu süre içerisindeki vekillerin Niğde’yi tanımak adına gösterdikleri performanstan dolayı da kendilerini kutluyorum.
 
2002 – 2012 arasında Niğde bürokrasi alanında kaybettikleri vardır. Gümrük Müdürlüğü bunlardan birisi olmuştur.
 
Devlet yatırım payımız nedir dediğimizde bana göre yapılması zorunlu hale gelen artık eskisi kullanılamayacak kadar yıpranmış hastane binası çağın gereklerine göre yeniden yapılmaktadır ve sanıyorum kısa bir süre içerisinde hizmete girecektir. Başka bir yatırım var mıdır? Ben gözle görülür bir yatırım hatırlamıyorum.
 
Özel idare bütçesi her vilayet gibi Niğde’de de bilindik çalışmalarına devam ede gelmektedir bundan böyle de çalışmalarını sürdürecektir. Gölettir, yoldur, Cami avlusudur… Bunlar önceden de şimdi de yarın da yapılacak hizmetlerdir.
 
Peki yapılması gerekli, hatta elzem ancak siyasi erk’in istemesiyle olacak işlere baktığımızda işte o zaman durup düşünüyoruz. 1995 yılında zamanın başbakanı Tansu Çiller’in temelini attığı Niğde Havaalanı çıkan krizlere, sonra da ülkede yaşanan büyük depremin ardından beklemeye alınmış, yetmemiş gibi bir de 2002 kriziyle tamamen unutulmuştur.
 
Kriz sayesinde güçlü bir şekilde iktidara gelen Ak Parti’ye o günden beri her seçimde 2 milletvekili veren Niğde Halkı artık Havaalanıyla birlikte diğer gerekli olan yatırımları beklemektedir. İlginç olan Türkiye’de Havacılık sektörü Ak Parti iktidarıyla sanki altın çağını yaşamaktadır. Hemen hemen doğu ve güneydoğuda her İl’e havaalanı yapılırken Niğde Havaalanın hangi saikle inşaatı devam etmez merak etmekteyim. O zaman Niğde Ak Parti Milletvekilleri Sayın Selvi ve Sayın Kavaklıoğlu’na soruyorum. Sayın vekiller Niğde Havaalanı Önümüzdeki genel Seçimlere kadar yapılacak mı? Bu konuda ne gibi bir çalışmamız var…
 
Niğde Adliye Sarayı meselesi kamuoyunu uzun süredir meşgul eder ancak bir türlü gerçekleşmez. Nedenini de kimse bilmez. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük Adliye Sarayları Çağlayan'a ve Kartal'a inşa edildi. Niğde Adliye Sarayı'nı konuşmaya başladığında hiç de gündemde yoktular. Ancak onlar yapıldılar hizmete bile geçti. Avrupa’nın en büyük Adliye sarayları hiç gündemde yokken yapılıp hizmete girdi ama Niğde Adliye Sarayı hala yer sorununu geçemedi. Bir tarafta tuhaf-garip bir şeyler var mı? ne dersiniz… Evet, var gibi duruyor…
 
Bağ Sohbetlerinde Konuğum olan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Osman Sayın Bey, Adliye sarayı konusunda isabetli bir tesbitte bulundu. ''Adliye Sarayı ile Niğde’nin  bütün kamu hizmet binalarının adresi belli, Niğde’den Bor istikametine doğru, Organize Sanayi Bölgesinin üstünden Okcu Köyü'nün altına kadar olan bölüm en uygun alandır. Bu durum Bor’la Niğde’yi de birleştirecektir’’. Evet katılıyorum Adliye Sarayı için en ideal yer Bor’la Niğde arası olacaktır.
 
Yine son 10 yılda Niğde ili spor tesisleri açısından fakir bırakılmış, konu ile ilgili taş üstüne taş konulmamıştır. Görüşleri ne olursa olsun siyasete soyunan her siyasetçi gençliği öncelikli sıraya alır ve ihmale gelmez konular arasında sıralar. Ancak Niğde’de gençliğe pek bakılmıyor yada unutulmuş gözüküyor. Belki de 30 - 40 yıldır bildik kapalı salon, bildik 5 şubat stadyumu vardır. Ha bir de Bucak Çayırı… Ben sayın vekilleri Niğde Amatör Futbol müsabakalarını seyretmek üzere özellikle kışın Bucak Çayırı Stadı’na davet ediyorum. Aceba esen rüzgara soğuğa yarım saat dayanabilecekler midir ? Ayrıca müsabaka yapan sporcuların maçtan sonra neler yaşadıklarını, soğuktan korunmak için neler yaptıklarını gözlemek iyi olacaktır.

İlçelerde durum farklı mıdır? Hayır oralarda da durum aynı…

Spor tesisleri adına sadece bir yüzme havuzu kazandırılmıştır o kadar.
 
İlimizin spor tesisleri açısından ne kadar fakirleştiği çevre illerle mukayese edildiği takdirde de açık bir şekilde görülecektir. Niğdeli genç sporcuların uygun ortamlarda spor faaliyetlerini sürdürme hakları olduğu gibi, yapılan müsabaka ne olursa olsun seyircilerin de uygun ortamlarda izleme hakları olduğunu düşünüyorum.
 
Bor İlçesinde iki ayrı takımımız voleybol 3. ligde oynama şansı elde ettiler. Başarılarında dolayı takımları kutluyorum. Ancak bu takımlarımız  nerede nasıl maç yapacaklar hangi şartlarda hazırlanacaklar ve dahası nasıl başarılı olacaklar.
 
Özetle Niğde, Modern bir spor Merkezine ihtiyaç duymaktadır. İçerisinde çağın gereklerine uygun futbol sahası, kapalı salonu, açık voleybol, basketbol sahaları, tenis kordu, vs. olduğu yepyeni bir kompleks…
 
Sayın vekillerimize soruyorum bu konuda bir çalıma yapıyor musunuz ? yapıyorsanız ne zaman gerçekleşecek…
 
Sorularımız devam edecek…
Saygılarımla…