Geçtiğimiz hafta son zamanda çok popüler olan “İki Deli” isimli Youtube kanalında  Niğdelilere mikrofon tuttular  “Niğde Milletvekillerini Tanıyor musunuz?” diye sordular. (Burada tıklayın)

Cevaplar çoğunlukla tanımıyoruz şeklindeydi. Tanıyanlarda şuan ki vekillerin isimlerini sıraladılar. CHP’li Ömer Fethi Gürer’i Türkiye ezberledi. Soru sorma rekoru kırdı, basına çıkma rekoru kırdı. Kendi rekorlarını birkaç kez egale etmek içinde  üç yılı daha var.

Bir önceki dönemden Ak Parti milletvekillerinden  Ömer Selvi vardı kayyum oldu.  Alpaslan Kavaklıoğlu vardı Bakan Yardımcısı Niğde’ye sadece şehit cenazelerinde geliyor.  Erdoğan Özegen vardı TOBB’da, adını unutturdu ama bu cümlemizden sonra eminim yakında yeni bir oluşum! yapar tekrar gündeme gelir.

Bir çok siyasi kişilik, otorite,  gelecek yıl seçimlerin kaçınılmaz olacağını söylüyor. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler. Bu görüşmenin ardından baskın erken seçim yorumları da çok yapıldı.

Bunların üstüne birde hafta sonu  24 Haziran 2018 seçimlerinde  MHP’den Milletvekili adayı olan Alaattin Sonat Niğde’ye gelip gezmedik yer bırakmadı.

Bor İlçesinden başladı, Ulukışla İlçesi, Çukurkuyu, Edikli, Konaklı, Yeşilgölcük, Kiledere, Divarlı, Hacıabdullah, Bağlama, Karatlı, Çiftlik ilçesi, Çamardı İlçesi, Orhanlı,  Dündarlı...ve daha bir çok yer.  Vatandaşlarla kahve önlerinde sohbetler etti. Her partiden belediye başkanlarını ziyaret etti. Çarşı pazar gezdi, vatandaşları dinledi, vatandaşlarda onu dinledi.

Halen uzun zamandan beri Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığını yürüten Alaattin Sonat’ın son zamanda artırdığı bu gezilerini duyunca, sosyal medyada fotoğraflarını görünce… Alaattin Başkan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ve Ankara’daki Ak Parti ve diğer siyasi çevrelerle diyaloğunu iyi bildiğimden  “acaba erken seçime mi gidiyoruz” diye düşündüm.

Ne düşünüyorsun ki sor bir telefon uzağında dedim. Bugün sordum… İşte o sohbetin dökümü.

Selim Gökel : Selamün Aleyküm Başkanım, nasılsınız…?

Alaattin Sonat ; Aleyküm Selam Selimciğim iyiyim sen nasılsın?

Selim Gökel: Bende iyiyim başkanım, bir sorum olacak. Son zamanda Niğde ziyaretlerinizi sıklaştırdınız. Bu hafta sonu da  sanki seçim döneminizdeki hızınızla gezmedik köy, kasaba, ilçe bırakmadınız. Ne oluyoruz? Erken seçim mi var? Bir şey mi kaçırdık?...

Alaattin Sonat : (kısa bir gülüş ardından)… Selimcim, senin dükkana da uğradık ama yoktun. Başka zaman yine uğrarım. Doğru bir çok köy kasaba ilçe gezdik. Bunu da adaylığımdan sonra ilk defa yapmıyorum. Ayrıca benim bütün çalışmalarında ve geliş gidişlerimden genel merkezimizin,  genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin bilgisi dahilinde gelir giderim. 24 Haziran Seçimlerinden bu yana onlarca kez Niğde’ye geldim. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde tam 25 günümü Niğde'de geçirdim belediye başkan adaylarımıza destek oldum. Burası benim memleketim. Ankara’daki işlerimden fırsat buldukça hemen kaçıp geliyorum… Ayrıca asıl önemli gerekçem ise Ben vekil adayı iken hemşerilerimden hep şunu işittim. “Şimdi gelirsiniz seçilir veya seçilmezsiniz ama bir daha buralara uğramazsanız” diyorlardı. Bende o zaman onlara “seçilsem de seçilmesem de sizlerle sohbet etmeye, halinizi hatırınızı sormaya hep geleceğim” demiştim. Ben sözümü tutuyorum. Onları dinliyor, dertleri ile dertleniyorum. Bu ziyaretim sırasında  çok duygulandığım bir şey daha oldu. Yeşilgölcük kasabamızda bir vatandaşımız evinin balkonuna benim 24 Haziran’daki seçimde kullandığım bir pankartımı  gördüm ve balkonunda hala durduğunu görünce hem  şaşırdım hem de duygulandım….

Selim Gökel ; Valla bırakın eski adayları milletvekilliği yapmış kişiler bile unutuldu. Siz pankartınızın balkona asıldığını söylüyorsunuz… Niğde’de Alaattin Sonat rüzgarı devam edecek mi?

Alaattin Sonat ;  Türkiye’de her daim MHP rüzgarı devam edecek. Başkalarının ne yapıp ne yapmadığı bizi ilgilendirmiyor. Siyasi nezaket ahlak ve tavırdan vazgeçmeden sayın Genel başkanımız Devlet Bahçeli beyefendinin izninden bir adım ayrılmadan emir ve talimatlarını harfiyen yerine getirerek teşkilat başkanlarımız Belediye başkanlarımız ocak teşkilatlarımız ile bir bütün olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz kendimizi biliriz. Kendi yaptıklarımızdan, söylediklerimden, yaşantılarımızdan sorumluyuz, partimizin aldığı kararlarından sorumluyuz… Bu toprakları ve burada yaşayan insanları seviyorum… Her fırsatta da inşallah hemşerilerimle bir arada olacağım…zaten her zaman da birlikteyiz.

Selim Gökel: Konu anlaşıldı  başkanım görüşmek üzere… 
 
Alaattin Sonat ; İnşallah selametle kal.

....

Ankara Etimesgut İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat'ın bu hafta sonu ziyaret ettiği yerlerden oluşan fotoğraflar için tıklayın