“Muhteşem”in dönemine göre söylediği yalanlar için sayaç koysak “made in USA” olsa bile alet büyük bir ihtimalle iflas eder.
“Sayın Öcalan” ile kucaklaşan “Muhteşem” güya toplumun “diğer” kesimini yumuşatacak ya!..
“Askerlerle kucaklaşma fotoğrafları”.. Ardından da şehit ve gazi ailelerine “ büyük müjde”yi açıkladı “Muhteşem”;
“Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerinin, muharip gazilerin çocukları anne ve babalarının da artık toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.”
Bu “büyük müjde”nin ardından Genelkurmay’ın resmi internet sitesine girdim. Birinci sayfada kocaman başlıkla “Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkında” diye bir bölüm var. Altında da “Şehit Aileleri ile Gazilere Sağlanan Haklar” alt başlığı. Orayı tıkladım. Karşıma;
“10 Ekim 2012, Çarşamba
Haber :
Şehit Aileleri ile Gazilere Sağlanan Haklar.
Açıklama:
1. Gnkur.Bşk.lığınca, şehit aileleri, gazi ve maluller ile ailelerinden gelen talepler doğrultusunda şehit aileleri, gazi ve malullere sağlanan hakların iyileştirilmesi, geliştirilmesi maksadıyla çeşitli girişimlerde bulunulmaktadır.
2. Bu kapsamda girişimde bulunulan konulara ilişkin 12 Temmuz 2012 tarihli ve 28351 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “6353 sayılı Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile bazı düzenlemeler yapılmıştır.
3. 6353 sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden şehit olanların yakınları ile gazi/malul olanlara ilişkin getirilen düzenlemelere (EK-A) ulaşmak için tıklayınız.
4. Şehit varisleri ve malul gaziler ile muharip gazilere sağlanan haklara ulaşmak için tıklayınız.” yazısı çıktı.
3’ncü maddeyi tıkladım, “12 Temmuz 2012 tarihli ve 6353 sayılı kanun ile TSK mensubu şehitlerin yakınları ile gazilere ilişkin getirilen yeni düzenlemeler” başlığı ile karşılaştım.
7’nci maddede diyor ki;
“ 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında malul olanların anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına ücretsiz seyahat hakkı verilmiştir. ”
Bununla da yetinmedim.. İlk açıklamadaki 4’ncü maddeyi tıkladım. Bu sefer de karşıma “Şehit vârisleri ile malul gazilere sağlanan haklar” başlığı çıktı. Orayı da tıkladım. Bu kez de “Ulaşım Araçlarından Ücretsiz Yararlanma” diye bir bölüm bulmayayım mı?..
Hepten bir tuhaf oldum!..
Bir daha tıkladım.. Karşıma çıkan upuzun kanun metninden;
“Ulaşım Araçlarından Ücretsiz Yararlanma
1. 5510 ve 5434 sayılı Kanunu hükümlerince harp/vazife malullüğü gerektiren sebeplerle hayatını kaybeden personelin eşleri ile herhangi bir işte çalışmayan ve ebeveyninden dolayı bağlanan aylıktan başka geliri olmayan çocukları ile anne ve babalarına, harp ve vazife malullüğü aylığı alan malul personel ve eşlerine SGK tarafından “Ücretsiz Seyahat Kartı” verilir. Ayrıca 3713 sayılı Kanun kapsamında hayatını kaybedenlerin ve malul olanların eşleri, ana ve babaları ile bakmakla yükümlü olunan çocukları da ücretsiz seyahat hakkından yararlanır.
2. Bu kart sahipleri yurt içinde; Devlet Demiryollarının yurtiçi hatlarında, denizyolları şehir hatlarında, belediyeler/belediyeler tarafından kurulan şirketler ya da belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ve şirketlere ait şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat ederler.”
Türk budununu “balık hafızalı” zannedenler, aslında kendileri ile dalga geçiyorlar.
Yandaş basının “büyük müjde” diye yaptığı servis daha önce bir yerlerden aklımda kalmıştı. Sanal alemde tıklaya tıklaya gerçeklere ulaştım. Ara sıra da olsa, sizlere de öneririm…