Niğde ili genelinde köyde kasabada ile merkezlerinde muhtarların ayrı bir yeri önemi vardır. Muhtar köy ve mahallede her alanda bilgisi olan,insanları tanıyan ve onlarla  iç içe  olandır. Demokrasilerde halkoyu ile seçilen ve adına oy verilende muhtarlardır.

 Muhtarlarında her insan gibi sorunları vardır. Buna rağmen köy ve mahalle ile ilgili sorun olduğunda kendi dertlerini unutup iletilen sorunları çözmeye çalışırlar.

 İl Genel Meclisi, Belediyeler eğer yerelde başarıyı arıyorlarsa muhtarları yönetmeye değil muhtarlarla ortak hareket edip onların taleplerini karşılamaya çalışmalıdır. Çünkü muhtarın isteği görev yaptığı yerdeki halkın isteğidir.

 Doğal olarak köyü mahallesi için emek veren muhtarlarında çözüm bekleyen sorunları vardır. Niğde Merkezde görev yapan Muhtarlar Niğde ziyaretinde sorunlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlatmışlardı.  Sayın Kılıçdaroğlu’da muhtarların sorunlarını bildiklerini ve mecliste gündeme taşıdıklarını, çözüm içinde çalıştıklarını söylemişti.

Muhtarların en önemli sorunları özlük hakları ile ilgili idi.

Geçtiğimiz günlerde Harım Mahallesinde Nuri Güngör Kahvesinde  “ince bardak”ta kahve keyfine ererken kapıdan içeri mahalle muhtarı Ali Önsoy girdi. Ali Önsoy yıllardır tanırım. Bakkallar Odası başkanlığını uzun süre yaptı şimdi de Harım Mahallesi muhtarı.  Bor Spor içinde zamanında çok koşturdu. Deplasman, iç saha her yerde olan isimlerdendi. Motosikletine bindiğinde mahallesini de sokak sokak geziyor. Geçmiş dönemde belediyenin yaptığı muhtarlık odasında da çalışmalarını sürdürüyor. Bor Muhtarlar Derneğinin de Başkanı. Beraberinde Muhtar Ethem Eroğlan, Erdem Tuğrul, Duran Özer, Yaşar Yıldız, Ayhan Düzgün ile muhtar sorunlarını da çözümü için çaba içinde bulunuyor.

 Ali Önsoy MUFED üyesi olduklarını Hüseyin Akdeniz başkanlığında Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak Muhtar sorunlarına çözüm amacı ile yürütülen çalışmalara katıldıklarını söyledi ve ekledi. Yeni Federasyonumuzun amacı; Federasyon, Mahalli idareler özellikle köy ve mahalli idaresini sağlam bir idari yapıya, ekonomik ve sosyal fonksiyonlara sahip kılarak kamu düzeni içinde etkili ve hürriyetçi demokratik yönetim sisteminin gerçek teminatı olan güçlü kuruluşlar haline getirilmesine yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.”dedi. Muhtar Önsoy  “Bizde bu yapının Bor Muhtarlar Odası olarak üyesi olduk. Bor merkezde 19 mahalle ve köylerle 62 muhtarız var. Muhtarların Özlük hakları için mücadele veriyoruz. Muhtarlıklarımızın önemini herkes kabul ediyor. Muhtarlarımızın daha güçlü, devletine ve vatandaşına daha iyi hizmet sunabilecek konuma getirilmesi önemlidir. Yerleşim yeri gibi belgeler vermeye devam ediyoruz ama başta özlük haklarımız olmak üzere muhtarların sorunlarının çözümünü istiyor bekliyoruz”diye konuştu. Mahalle ve Köy de her sorunda aranan muhtarlarında sorunlarının önemle ele alınması gerektiğini de vurguladı.

Ömer Fethi Gürer olarak dileğim muhtar sorunları TBMM de bir an önce çözüme ermesidir.