Niğde Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları yapıldı, Niğde geneli esnafının bir araya geldiği güzel bir etkinlik. Klasik kutlama anlayışından farklı gördüğümden, samimi bulduğumdan  dolayı yaklaşık 4 yıldır sürekli takip ederim ve başka haberlere göstermediğimiz özenle, bol görüntülü  şekilde sitemizde yer vermeye çalışırız.

 
Bu yılda, her yıl olduğu gibi kutlamalar yapıldı.

 
İki fark gördüm;

 
 
Birincisi, plaket ve teşekkür belgesi verilenler hayli fazlaydı, ilginç kuyruk oluşmuştu.  Plaket ve Teşekkür belgesini veren Vali Bey ve Milletvekilimiz Ömer Selvi toka yapmaktan ve yanak öpmekten yoruldular. Bunu olumsuz olarak görmüyorum, Aksine hayatında belki de bir esnafın alabileceği, en güzel hediye,  evinin camlı vitrininde övünerek sergileyebileceği hatıra diyelim. Ayrıca  plaketden fazlasını hak eden esnafların çok olduğunu da biliyorum.

 
İkincisi ise , Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün her yıl yaptığı hatta gelenekselleştirdiği mizansen olarak sergilenen ve büyük beğeni toplayan “ Şed Kuşatma” törenini bu yıl Kayserililer yaptı. 

 
Bu yıl “Şed Kuşatma” töreni yapan ekip Kayseri’den geldi. Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri Niğde’ye gelerek Niğde’nin Ahilik Haftasında “Şed Kuşatma “ törenine katıldılar, beğeni topladılar, alkışlandılar.  

 
Bor’da adını Ahi Evran’dan  alan,  1987’den beri faaliyette olan Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı Bor Ahi Evran   Mesleki Eğitim Merkezi var.

 
Bu Okulda, öğretmenler ve esnaflardan kurulu “ Şed Kuşatma” ekibi, kostüm ve malzemeleri de vardı. Çok başarılı şekilde de tören de rol alıyorlardı. Ekip deki kişilerden öğrendiğimize göre de hala faaliyette.

 
Ama bu yıl neden yok…?

 
Sadece “Şed Kuşatma” ekibi değil, Ahi Evran Okulu da kendi alanındaki bu kutlama da yoktu.

 
Taa… Kayseri’den "bir rica” ile ekip getiriliyor, ancak burnumuzun dibindeki Bor’dan hazır olan ekip gelmiyor.
 
Edindiğimiz bilgiye göre gelememe sebeplerini aşağıda satır aralarında gizledik.
 
Bizim okuyucularımız zekidir.
 
 
Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi’nin Ahilik Haftası Kutlamalarında olmayışı üzerine Niğde ve Bor Esnaf Odaları Yöneticilerine sorduk, bu konuyu yazmamamı istediler ama ortak noktaları “serzeniş” idi.
 
Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Müdürü Burhan Altundağ’a telefonla ulaşmak için, Google’ye  “Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Müdürü Burhan Altundağ” yazdım. Gördüğüm sonuçtan sonra arama ihtiyacı hissetmedim.
 
 
 
Meğer Müdür Bey 10 yıllık kredi kartı üyelik parasını!  geri almayı başarmış. Geçtiğimiz günlerde Niğde! yerel basınına verdiği demeç ulusala ulaşmış, Google’ye Bor Ahi Evran yazınca  bu konuda  karşımıza  yüzlerce haber  çıkıyor.
 
Müdür Bey haklı olarak Para-sı! peşinde.
 
Sahi…
 
Bu yıl ki  Ahilik kutlamalarında, Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi neden yok…?