Milli Türk Talebe Birliği’nin Anayasa önerileri arasında, “Etnik anlamda bir grubu temsil eden bir isimle tüm vatandaşların ifade edilmesi doğru değildir. Vatandaşların etnik kökenlerinin tayinine kadar varan bu ibareler anayasamızdan kaldırılmalıdır. Vatandaşlık temelinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğu anayasada belirtilmelidir” ifadesinin bulunmasını eleştirmiştik. O yazıyı yazdıktan sonra, Yeniçağ’ın haber merkezinden Ahmet Demiröz arkadaşımın, “Milli Türk Talebe Birliği adından da Türk kelimesini kaldıracaklar mı?” diye bir değerlendirme yaptığını duydum. 
Sahi o zaman ne diyecekler MTTB’nin adına? “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Talebeler Birliği”mi diyecekler? 

***

MTTB, benim gazeteciliğe başladığım yıllarda da aynıydı. Hatta 1979 yılında, “Gençlik liderleri ile röportajlar” başlığı altında yayınlanan bir dizi yazı için MTTB Başkanı ile de görüşmüştüm. Bugünkü AKP’yi oluşturan Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç gibi gençler de oradaydılar. Ve Necip Fazıl’ın etkisindeydiler. Evet Necip Fazıl, Atatürk’ün ölümünde çok değerli yazılar yazmış bir kişidir. Hatta Atatürk övgüsü yaptığı yazılar bir kitap bile olabilir. Fakat sonraki yıllarda Atatürk düşmanı kesildiği de bilinmektedir. Siyasi takipçilerinin bilmediği bir durum daha var. Necip Fazıl’ın Mehmet Akif Ersoy aleyhinde de pek çok yazısı vardır. Sebebi, Atatürk’ün sağlığında, İstiklal Marşı yerine yeni bir şiir yazıp bunun kabul edilmesini istemesi, Atatürk’ün de bunu gündeme bile almamasıdır.. Bana soracak olursanız, benim ölçüm, bir insanın inandığı gibi yaşayıp yaşamadığıdır. Mehmet Akif, inandığı gibi yaşayan bir adamdı ve bu uğurda Atatürk’ün sağlığında, onunla bile ters düşmeyi göze alabilmişti. Fakat ömrünün son döneminde, Mithat Cemal Kuntay’a yazdığı mektupta, “...Mısır’da 11 yıl kaldım, fakat 11 saat daha kalsaydım artık çıldırırdım. Sana halisane bir fikrimi söyleyeyim mi? İnsanlık da Türkiye’de, milliyetçilik de Türkiye’de, Müslümanlık da Türkiye’de, hürriyetçilik de Türkiye’de.. Eğer varsa (ömrüm kaldıysa), Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal’e versin” demiştir. Bu mektubu 1963’te Muhittin Nalbantoğlu yayınlamıştır.
Necip Fazıl ise sağlığında ve ölümünü takiben göklere çıkardığı Atatürk’e sonradan hakaret edebilmiştir. İnandığı gibi yaşayan bir adam da değildi. Bunu bilmeyen yoktur. Şu bir gerçek ki gençlik döneminde bir pınar kaynağından çıkan su gibi tertemiz şiirler yazmış, sonraki dönemlerinde ise yazılarıyla gençleri başka bir istikamete yöneltmiştir.. Son döneminde biraz toparlanır gibi olmuştur ama o etkilediği gençler bugün Türkiye’yi yönetmektedir. 
Bu gençler, milli kimlik olan Türk Milleti gerçeğini kabul etmemektedir. Gerçi Necip Fazıl, Türklüğü reddetmezdi ama yetiştirdikleri ve şimdikiler artık onu da yapıyor.. 

MTTB, AKP Gençlik kollarıdır
Konuyla ilgili bir de mektup aldım:
“Merhaba Arslan bey.. 
Türk Dil Tarih Kültür Birliği adı ile 23 Nisan 2004 tarihinde kurmuş olduğumuz milliyetçi öğrenci topluluklarının birliğiyiz. Biz o tarihten beri Türkçe, tarih ve kültürümüz ile ilgili işleri gündem ederken MTTB adlı bir yapı yoktu. Yeniden Birlik Vakfı bünyesinde kurduruldu. Eminönü Belediyesi’nin boşaltılan eski binası tahsis edildi. Üniversitelerde dernekler kurduruldu. Çeşitli faaliyetler yaptırıldı. 
Cağaloğlu’ndaki Eski MTTB Binası’nda MTTB’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Ona merak edip katıldım. Toplantı, Milli Görüş bile değil tamamen şu anki AKP zihniyetine yönelik bir havada geçti. Katılanların ve yönetimin de çoğu parti yöneticilerinin çocukları idi.. 
Biz kendi mali imkanlarımız, harçlıklarımızla başlattığımız milli duyarlılık ve dik duruşumuzla yaklaşık 8 yıldır ayakta durmaya çalışırken, bu arkadaşlarımız bizden hayli sonra yola çıkıp imkân bolluğu içerisinde ancak bazı çalışmalar yapabilmekteydiler. Yani taşıma su ile değirmen ancak bu kadar dönüyordu. Eski MTTB adını kullanarak böyle bir gemi yürütülemiyordu. 
Zaten yazınızda da belirttiğiniz gibi ne millilikleri vardır, ne Türk talebe birliğidir. MTTB, AKP gençlik kollarıdır. Üniversitelere doğrudan siyasi parti adı ile giremeyen AKP, MTTB adı ile gençleri avlamaktadır.” 
Cihangir ER 
(TDTKB Kurucu Genel Başkanı)