Yakın gelecekte robotlar insan yaşamında önemli yer tutacak. Tehlikeli olabilecekleri alanlar tartışılıyor. Ancak uygulamada varolan beyin kontrolü. Belki şaşırtıcı gelebilir ama bir gerçek. Yanlı  liderlere, akademisyenlere, iş adamlarına, gazetecilere dikkat edin. Somut numuneleri görün.

Mikrodalga ile uzaktan gürültü hissi oluşturmak mümkündür. Elektromanyetik ritmik vuruşlar kişinin başını elektrikli matkapla oyulduğu hissi uyandırabilir. Çok düşük frekans da (VLF), iyonlamanın olmadığı bir radyoaktivite ile baş ağrısı, çınlama, sinirlilik, depresyon, hâfıza kaybı hatta panik duygusu oluşturulabilir. Radyasyonun diş dökülmesi, kan kanseri, sakat doğumlara neden olduğu yaptığı bilinmektedir.

İyonlanmanın olduğu radyasyonlar, X ışınları, Radyum gibi kanser tedavisinde kanserli hücreleri öldürmek için kullanılır. Bu ışınları uzaktan yönetmek mümkün olmamakta, fakat mikrodalga kaynağını 1-2 km. uzaktan hedefe yöneltmek mümkün.

Elektronik parça yerleştirmek mümkün mü? İnsan davranışını kontrol etmek isteyenler hayvan deneylerinde bunu gerçekleştirmişlerdir.

FM radyo kanalı ile sinyaller alabilen ve nakledebilen minyatür elektrotlar hayvan kafasına yerleştiriliyor. Maymunda cinsel saldırganlık, boğada aniden durma komutu verme deneyleri başarılı oldu. Yunus balıkları yönetilebildi.

ABD'de beynin elektronik uyarılması araştırması yapan James Olds; beynin hipotalamuş bölgesine elektronik implant yerleştirerek insanı kontrol etmeyi başardı. Hastalarda korku, heyecan, halüsinasyon oluşturarak davranışlarını ödüllendirdi veya cezalandırdı.

Zihin özürlülere de benzer deneyler yapıldı. Bu çalışmalar çok tartışıldı. Bilimin iyiliği ile  hastanın iyiliği ön planda tutularak, etik kurala göre çalışmalar sürdürülmektedir.

FM radyo kanalında sinyaller alabilen ve nakledebilen bu uzaktan beyin elektronik uyarılması tartışmalara konu oldu. Hatta Fransa'da her doğan çocuğa kimliğini belirtir elektronik parça yerleştirerek ömür boyu nerede olup olmadığını izleme tezi ortaya atıldı.

İnsanın robot gibi tuşlarla kontrol edilmesi çalışması sürdürülüyor. Elektronik implantı (Stimoreceiver) bulan Dr. Delgado;beynin amigdal ve hipokampus gibi alanlarını canlandırarak neşe, tuhaf duygu, renkli görüntü gözlemlediğini açıkladı.

Radyohipnotik beyinlerarası kontrol projesi; elektronik hipnoz yapmayı amaçlamaktadır. Bu projede kişiye istemediği şeyler yaptırmak mümkün hale gelecektir.

Elektromanyetik enerjinin biyolojik bilimlerde kullanılması yenidir. Bugün psikiyatride beynin ürettiği sinyalleri kaydederek beyin fonksiyonel görüntülemesi yapılabilmektedir. Klasik EEG'nin bilgisayar devriminden sonra analog sinyallerin sayısallaştırılması ile beyin haritası çıkarılıyor. Beynin hastalıklı çalışan alanları görüntülenebilmektedir. Tanı ve tedaviyi güçlendirmek için işe yarayan bir yöntemdir.

Elektromanyetik enerjinin tedâvide kullanımı yenidir. TMS denilen bir yöntem ile ilgili araştırmalar hâlen sürmektedir. Beynin ön bölgesine elektromanyetik uyarı vererek depresyonu tedâvi etme projesi elektroşok tedavisine alternatif olarak görülmektedir.

Bir de duyu ötesi algı var. ABD, Rusya, İsrail ve İngiltere parapiskolojik araştırmalara büyük bütçeler ayırmaktadır. Beş duyuyu kullanmada insanın geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman hakkında bilgi edinmesi, istihbarat alanında kullanılmaktadır..

Telepati, Durugörü (Clair-voyance); Altıncı his de denilen bu algılama biçimi hakkında önemli somut sonuçlar alınmıştır.

Sesin, elektromanyetik frekansın, lazerin varlığı başka dalga boylarının varlığına kanıt olabilmektedirler.  Zihni kontrol etmenin, ikizlerin, anne-çocuk arasındaki uzaktan duygusal etkilenmelerin nasıl olduğu çözülmüştür. Rüya laboratuarlarında telepati yolu ile kavram ve imaj uyandırıldığının gözlemlenmesi, elektronik psikiyatri açısından dönüm noktasıdır.

Durugörü veya beden dışı sezgi denilen bir yöntemde de bazı denekler odada gizlenmiş nesnelerin yerini tespit etmeyi başarabiliyorlar. "Remote Viewing, remote sensing" denilen uzaktan görme ve hissetme özelliği olan insanların bunu nasıl başardıkları bilimsel ilgi alanına girmektedir. Uzaktan görüşün elektromanyetik işleyişi çözülebilirse insanlığın kaderi etkilenecektir.

Günün Sözü: İrade güçlendirilmedikçe etki altında kalmak kaçınılmazdır.