Siyaset gibi anı anına uymayan dengelerin sürekli değişkenlik arz ettiği bir ortamda; hizmet, istek ve menfaat üçgeninde var oluşunu sergileyip, insanüstü bir çaba sergilemek hiç de öyle kolay değil.
İnsanın ortaya çıkması ile başlayan siyaset aynı zamanda bir yönetme sanatı.
Yöneten ile yönetilen arasında ki ilişkiyi düzenlerken, olası noktalarda ki anlaşmazlık ve çatışmaları uzlaşma haliyle çözme sanatı.
Bu tarz bir uğraşın içinde bulunup, uzun soluklu kalabilmek başlı başına bir marifet zaten.
Sürekli çalışıp belirli bir yükün uygulanması altında metal malzemenin dayanma özelliğini kaybetmesi sonucu işlerliğini yitirmesi durumuna atfedilen metal yorgunluğu sözü, günümüz siyasetinde de kavram olarak sıkça kullanılıyor.
Metal yorgunluğundan ilk nasibini alan ve AK Parti Genel Merkezince görevi bırakması istenen eski Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’ın boşalttığı koltuğu, yaklaşan yerel seçimlere kadar kimin dolduracağı şimdilik akıllarda bir soru işareti.
Gerçi sizler bu satırları okurken belli olmuş olacak olan yeni başkanın, Niğde için nasıl bir profil çizip hizmet etkinliği kuracağı da ayrı bir merak konusu.
Ak Parti nezdinde yapılan temayül yoklamasından sonra; Nevzat Baloğlu, Harun Dikici, Rıfat Özkan ve Aslan Gezici isimlerinin Sayın Erdoğan’ın önüne konulacağı gelen duyumlar arasında.
16 AKP, 10 MHP ve 5 CHP’li Belediye Meclis Üyesinin olduğu Niğde Belediyesinde, MHP ve CHP’nin birleşip ortak aday etrafında toplanmaları halinde dahi çoğunluğu sağlayamamaları, her durumda AKP’li Belediye Başkanının seçileceğini gösteriyor.
Tabi ki yukarıda sayılan isimlerin dışında da herhangi bir Belediye Encümen isminin, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından tespit edilip önerilme ihtimalide imkan dahilinde.
AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna Sayın  Mahmut Peşin’in oturmasıyla birlikte, metal yorgunluğunun değişimini Belediye Başkanlığı ile daha ileri taşıma kararı alan AKP  genel merkezinin önereceği Başkan adayının önemi, önümüzdeki yerel seçimler açısından da büyük.
Genel seçimlere oranla çok daha farklı dinamiklerin etkisinde kalıp, genel seçimlere göre daha düşük oy alan iktidar partilerinin, yerel seçimlerin dezavantajlarını iyi hesaplamaları gerekiyor.
Ak Partinin başında şimdiye kadar hiçbir seçimden mağlubiyetle ayrılmayan Sayın Erdoğan’ın siyasi kişiliğini düşündüğümüzde, yeni seçilecek Başkanının işinin kolay olduğunu söylemek ancak iyimserlik olur.
İktidar yorgunluğundan haz etmeyen, geçmişin çürümüşlüğüne meydan okuyan, yolsuzluk noktasında eleştirel bakan ve hele ki vatandaştan kopup makam zehirlenmesine topyekun savaş açarak 2019 seçimlerine hazırlanan AK Partinin Niğde sınavı, yeni seçilen İl ve seçilecek olan Belediye Başkanı ile farklı bir start alacak.
Ekonomik istikrar, idari yenilenme ve metal yorgunluğun insana yönelen biyolojik ve psikolojik bitkinliğini üzerinde taşımadığı iddiasıyla başkanlığa talip olan en iyi adayın, Niğde’mize nasip olmasını temenni edelim.
Bu gün saat üçte Vali Beyin başkanlık edeceği seçimde…
Hak edeni her kim ise…
Hayırlı uğurlu olsun diyelim…