Çok yoğun bir gündem içerisinde ortaya çıktılar sessiz, sıcak bir tevazu içerisinde, kocaman yürekleriyle küçük işlerden büyük hayallere yol aldılar. İnsanlığın acısına ortak olmak, o acıyı hafifletmek için... Bizim de katkımız olsun dediler. Küçücük elleri vardı ama o eller kara kıtanın en uç noktasına uzanacak kadar cesurdu. Kolay kolay kimselerin cesaret edemediği, çoğu sivil toplum örgütlerinin altından kalkamayacağı sosyal bir projeyi bir aylık bir uğraş neticesinde hayata geçirdiler: Somali’ye seyirci kalmadılar ve Somali Halkı Yararına Yardım Kermesi düzenlediler. Kimlerden mi bahsediyorum; Niğde Sevgi Evlerinin çocuklarından, onlara öncülük eden yöneticilerinden ve çalışanlarından. Takdir edilecek, her yerde konuşulması ve anlatılması gereken örnek bir davranış sergilediler. Devletimizin, korumasında ve bakımında olan çocuklarımızın “yardım alan” konumundan “yardım eden” konumuna yükselmeleri ülkemizde ilk ve tek örnek.

Bu geçtiğimiz hafta Niğde’deydim. Gelişmeye ve ilerlemeye açık, küçük, tipik bir Anadolu şehri.  Bazı etkinliklere ve programlara katıldım. Bunların içerisinde en çok dikkatimi çeken Sevgi Evleri çocuklarının düzenlediği Yardım Kermesiydi. Bir tek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN eksikti. Ak Parti milletvekilleri açılışa ilgi gösterdi fakat CHP milletvekili açılışa katılmadı. Muhtemelen, Fatma Hanımın ya işi vardı ya da kendisine ulaşılamadı. Yoksa çocuklarının öncülük ettiği bu örnek projede onları yalnız bırakmak istemezdi. Duyuru kısmında eksiklikler olsa da halkımızın ilgisi ve katkısı büyüktü. İçli köftelerin, mantıların, sarmaların, dolmaların, tatlıların, pastaların görsel şöleni herkesi mest etmiştir. En çok ilgiyi, kara kalem çalışması ile yapılan Niğdeli vekillerin ve yöneticilerinin portreleri gördü.   Niğde Valisi, Belediye Başkanı kendi portelerini satın alarak kermese bir miktar katkı sağladılar. Fakat milletvekilleri, kendi portrelerinden uzak durdular. Halkın değişik kesimleriyle iç içe, güzel bir kaynaşma ortamı oluşturulmuş.

Sevgi çocuklarının bu örnek davranışlarından dolayı onları ve onların başında bulunan yöneticilerini tebrik ediyoruz. Sevgi Evlerinin harika bir resme benzemesinde ve topluma kazandırılmasında büyük işler başarmışlar. Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin MERCAN,  Sosyal Hizmetlerde çığır açacak işlere öncülük edip dört dörtlük bir ekip oluşturmuş. Niğde halkı, daha önce bataklık olan Sosyal Hizmetlerin, şimdilerde Şahin MERCAN ve ekibinin gece gündüz demeden özverili çalışmaları neticesinde Niğde’nin en güzel çiçek bahçelerinden biri olduğundan övgüyle söz ediyorlar. Selam olsun bu güzel insanlara….

Sevgi çocukları, Van’daki depremde maddi manevi zarar gören vatandaşlarımızın acılarını paylaştıklarını, onları unutmadıklarını, onlar için de farklı bir yardım projesini hayata geçirmek istediklerini söylüyorlar.

“Anadolu insanı olmak” demek bu olsa gerek; herhangi bir menfaat, çıkar beklemeden Yunus’un; “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” sözünü düstur edinip dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun sırf insan olduğu için muhtaç olanlara yardım elini uzatmak, onların acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak…