Birileri mahiyetinde ki memura vatandaşların yanında hakaretler yağdırıyor, üstüne üstelik darp ediyor, haber yapıyorsun basıyor feryadı. Kişilik haklarına müdahale diye.

Sonrası, doğru mahkemeye. Neredeyse idam isteyecek vatandaş. Önce haberin yayından kaldırılmasını talep ediyor, olmadı hızını alamıyor 2. Madde olarak da Haber Sitesinin yayının tümünün kaldırılmasının topluma faydalarından dem vuruyor. Ne adına ve kime göre? Amir beyin yaptıklarının ifşasının paylaşılması adına.

Amir bey, Memurun hakları ne olacak peki. Hakaret ederken, hakarete uğrayan memurun amir kendisini, her türlü eylemi yapma özgürlüğüne sahip sayıyor. Ama işin şekli öyle değil beyler, 3 kuruşa 5 köfte zamanı yok artık. Sen benim kim olduğumu,  ya da ben yaptım oldu  devri yok, yemez artık kimse. Herkes haddini bilecek ve önce insan olacak.

Yerel Gazete ve Gazetecilerinin Meseleleri

Niğde Açısından Son Günlerde ki Akit Gazetesi Farkı ve Hasan Sarıkaya…

Hasan sarıkaya Akit Gazetesi köşe yazarı. Doğruları yazdığından şüphemiz yok. Ancak ulusal basında çalışmış olduğundan yerel gazertecilerin yaşadığı meseleleri unutuyor olmalı ya da bilmiyor.

Onun içindir ki geçtiğimiz günlerde yerel gazetecilere hak etmedikleri kadar yüklenmiş. Yerel gazeteciler bazen gerçek haberleri bildikleri halde sutünlarına aktarmıyorlar. Daha doğrusu aktaramıyorlar, ancak önemli bir sebebleri olduğu da ortada.

Yerel gazetelerin tek gelirleri resmi ilanlardan olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Yapılan her olumsuz haberin karşılığı ya ilan’dan oluyorlar ya da ilanın tahsilatın da sorun yaşıyorlar. Bazen bir ilanın tahsilatı eğer muhalif bir gazeteciyseniz bir yıl bazende daha uzun süreyi bulabiliyor. Bu da yetmiyor. Kendisini yetkili sayan resmi zevat tarafından gazeteci olarak tanınmıyorlar ve hiçbir faaliyetlerine katılamıyorsunuz.

Ayrıca tahmin edilemeyecek kadar yoğun bir mahalle baskısı da cabası. Bu şartlarda isterseniz yazın yazabilirseniz Hasan Bey…